19. august 2019
Kirsten Jensen, rektor på Hvidovre Gymnasium & HF, er blevet udvalgt til den ekspertgruppe, der skal løse problemerne med elevfordelingen på gymnasieområdet.
Kirsten Jensen, rektor på Hvidovre Gymnasium & HF, er blevet udvalgt til den ekspertgruppe, der skal løse problemerne med elevfordelingen på gymnasieområdet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvor skal de unge gå?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor skal de unge gå?
Vestegnen - 10. marts 2019 kl. 15:28
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ekspertgruppe er i gang med at se på fordelingen af gymnasieelever - og her er Vestegnen repræsenteret.

arrow Læs også: Tag huen på Vestegnen

- Vi skal finde modeller for, hvordan de unge fortsat har valgmuligheder til gymnasiet, samtidig med en hel egn ikke tømmes for gymnasier. Det er en svær balance - og en svær opgave.

Sådan lyder det fra Kirsten Jensen, der er rektor på Hvidovre Gymnasium & HF.

Hun er medlem af en ekspertgruppe, som regeringen har nedsat for at løse de problemer, der er med elevfordelingen på gymnasieområdet. Problemer, som blandt andet kan aflæses på Vestegnen.

Stillet meget skarpt op, så har flere gymnasier på Vestegnen et lavt søgetal. Dels fordi mange unge søger et gymnasium i de store byer, dels fordi flere gymnasier har fået en meget stor andel af elever med udenlandsk baggrund.

- Det er ikke den enkelte elev, der udgør et problem. Det er andelen af elever med udenlandsk baggrund på et gymnasium, som kan være et problem. Hvis andelen bliver for høj, kan det få både etnisk danske unge og dernæst unge med udenlandsk baggrund til at søge et andet gymnasium, forklarer Kirsten Jensen.

- I virkeligheden er det udtryk for en succes, for aldrig før har så mange unge med udenlandsk baggrund taget en ungdomsuddannelse, og det er godt, og det skal vi holde fast i. Men hvis andelen på bestemte gymnasier bliver for høj, så kan det udgøre et problem, siger Kirsten Jensen.

Hun mener, at den tiltagende sociale og etniske opdeling på gymnasierne udgør et problem. Dels i forhold til de enkelte gymnasier, dels i forhold til lokalsamfundenes sammenhængskraft.

Hvis udviklingen bare får lov til at fortsætte, kan det ende med, at flere gymnasier på Vestegnen ganske enkelt må lukke, fordi de ikke bliver søgt i tilstrækkeligt omfang.

- Vestegnen skal ikke ende som en ungdomsuddannelsesmæssig ørken. Vi ved, at afstanden til en ungdomsuddannelse spiller en rolle for de unge, især de unge, der kommer fra uddannelsesfremmede miljøer, understreger Kirsten Jensen.

Nu skal hun være med til at pege på modeller, der kan løse problemerne med fordelingen af elever på gymnasierne. Formand for ekspertgruppen er Rikke Hvilshøj, der er tidligere medlem af Greve Byråd og tidligere minister for flygtninge, indvandrere og integration.

Det er undervisningsminister Merete Riisager, der har nedsat ekspertgruppen, og altså har udpeget rektor Kirsten Jensen fra Hvidovre Gymnasium & HF.

- Vi har drøftet elevfordeling på gymnasierne længe, uden at der er opnået politisk enighed om nye fordelingsregler. Derfor ser jeg frem til at modtage en gennemarbejdet rapport fra den stærke ekspertgruppe, som skal udgøre et solidt grundlag for de videre politiske drøftelser, siger. Merete Riisager.

Ekspertgruppen skal aflevere deres rapport med modeller for elevfordeling inden udgangen af første halvår af 2019.