14. december 2017
Shekufe Heiberg er født i Teheran i Iran, men bor i Hvidovre.
gallery icon

Se billedserie

Shekufe Heiberg er født i Teheran i Iran, men bor i Hvidovre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvidovre-digter udgiver ambitiøs bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvidovre-digter udgiver ambitiøs bog
Vestegnen - 12. oktober 2017 kl. 07:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forfatteren og digteren Shekufe Heiberg, der bor i Hvidovre, er aktuel med bogen »Æg«, en myntegrøn bog med et utal af hvide cirkler på omslaget. Bogen udkommer på et lille forlag, som har adresse i Hvidovre, samme sted som forfatteren har bopæl.

Det særlige ved udgivelsen er, at den udkommer på Shekufe Heibergs eget forfatterdrevne forlag Uro, en tendens, der ses mere og mere i disse år.

»Jeg har valgt at udgive selv, fordi det er sjovere, og det giver mig fuld kontrol over hele processen. Når jeg både er forfatter, redaktør, grafiker, forlægger og PR-maneger, så sker tingene i mit tempo og efter min smag. På den måde ender jeg ud med et produkt, som jeg tror på og kan stå 100 procent inde for.«

»Æg« er en poetisk fortælling om at blive mor og opdage, at man har brug for stærke kvindefællesskaber omkring sig. Det er både en stille messende søgen efter en fælles urrytme og en vred feministisk trampen i jorden. Skriften er stor og lille, lavmælt og voldsom, uden at størrelserne bliver hinandens modsætninger. At rumme og formidle den feminine kompleksitet, er bogens centrale ambition:

»De tre gange, jeg har været gravid, har jeg manglet skønlitteratur, der kunne afspejle min situation. Jeg har tænkt meget over, hvorfor der findes så lidt fiktion om et emne, der er så centralt for vores eksistens. Så til sidst satte jeg mig selv for at skrive den bog, jeg manglede.«

Forlaget Uro udgiver også andre end forfatteren selv, blandt andet snart en iransk kvindelig digter.

»Vi mangler kvindestemmer i litteraturen, og særligt stemmer fra østen er stærkt underrepræsenterede. Som oversætter og forlægger, ser jeg det som min opgave at rette op på den ubalance,« siger Shekufe Heiberg.

»Æg« rammer boghandlerne d. 21. oktober 2017.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk