9. juli 2020
Boblberg har de seneste tre år været med på Ældreliv Hvidovre, hvor de ældre kursister har fået en introduktion til boblberg.dk. Det er Rosa fra Boblberg, som er med og som viser deltagerne, hvordan de kan bruge Boblberg.
Boblberg har de seneste tre år været med på Ældreliv Hvidovre, hvor de ældre kursister har fået en introduktion til boblberg.dk. Det er Rosa fra Boblberg, som er med og som viser deltagerne, hvordan de kan bruge Boblberg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad venter i ældrelivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad venter i ældrelivet
Vestegnen - 09. september 2018 kl. 13:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ældreliv Hvidovre har siden 2015 undervist ældre borgere i Hvidovre om, hvad der venter dem i ældretilværelsen.

Kurset »Ældreliv« er bygget op over fire mødegange, og man er velkommen til de gratis kurser, hvad enten man er 64 eller 84 eller noget midt imellem. Der oprettes to hold i efter - det ene starter 25. september, det andet 1. november.

På kurserne kan man få nyttig information om økonomi og folkepension, sikkerhed i hjemmet, sundhedstilbud i Hvidovre Kommune samt om nogle af de spændende foreningstilbud, der er i Hvidovre.

Blandt oplægsholderne er repræsentanter fra Vestegnens Politi og Hovedstadens Beredskab samt en jurist og socialrådgiver fra Ældresagen. Derudover vil der være oplæg af fagfolk fra Hvidovre Kommune.

Udover de stribevis af gode råd til at lette hverdagen er frivillighed og fællesskaber også en del af programmet på ældreliv-kurset. Man vil desuden møde repræsentanter fra det lokale foreningsliv.

- Ældreliv er blevet en fast del af Hvidovre Kommunes tilbud til vores ældre borgere, og der er rigtig meget god viden at komme efter, hvis man er med på kurset, siger borgmester Helle Adelborg.

På kurset kan de ældre også møde den lokale virksomhed Boblberg, som de sidste tre år har drevet en portal på nettet, hvor man kan dele interesser eller søge efter nye bekendtskaber - hvad enten det er en ny badmintonmakker, et nyt medlem til strikkeklubben eller et sæt reservebedsteforældre, man søger efter.

Ideen med at invitere Boblberg med til ældreliv-kurset er, at portalen er med til at forebygge ensomhed ved at give deltagerne et værktøj til, hvordan de kan møde nye mennesker, som de fx kan dyrke en interesse eller hobby sammen med.

- I gamle dage mødtes folk på gaden, sådan er det jo ikke længere. I dag kan det være svært at finde nye bekendtskaber - især hvis man er lidt oppe i årene. Med Boblberg kan man på en nem måde komme i kontakt med andre mennesker, som man deler interesser med. Vi vil gerne være med til at sikre, at folk ikke bliver ensomme og vi ved, hvor vigtigt den mentale sundhed er. Men Boblberg er kun et værktøj til at mødes i den virkelige verden, siger Anders Stæhr, der er medstifter af Boblberg.

Virksomheden Boblberg ligger på Avedøre Holme og startede i 2015, med god sparring fra Hvidovre Kommune, og samarbejder i dag med 25 kommuner og har omkring 90.000 brugere i aldersgruppen 15-94 år.

Boblberg har de seneste tre år deltaget på ældreliv-kurserne i Hvidovre. Her har de mødt hundredvis af Hvidovre-borgere, som de har introduceret til deres portal.

- Vi er med på Ældreliv Hvidovre, hvor et af temaerne er frivillighed og fællesskaber. Her kommer alle kursisterne rundt til os på skift, og vi tager os god tid til at vise dem, hvordan Boblberg fungerer. Rigtig mange af deltagerne på Ældreliv Hvidovre har efterfølgende oprettet sig på Boblberg og fået glæde af det, siger Rosa, der er eventkoordinator i Boblberg.

Det er gratis for borgere i Hvidovre Kommune at benytte Boblberg. Det kræver kun, at man opretter et login. Man kan være forholdsvis anonym på siden og blot optræde med fornavn, hvorefter andre brugere så kan svare på ens boble (opslag) eller man kan skrive på andres. Boblberg beskytter indholdet, og sørger for, at der ikke er nogle upassende opslag. Boblberg har omkring 3.300 brugere i Hvidovre.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?