26. januar 2021
Billedtekst 

Denne weekend skulle have set nogenlunde sådan ud på en mark i Ishøj. Men som konsekvens af Covid-19 og deraf følgende retningslinjer, må gæsterne i år nøjes med at se tilbage på tidligere års kræmmermarkeder. Billedet er fra Vestegnens Kræmmermarked i 2019.
gallery icon

Se billedserie

Billedtekst Denne weekend skulle have set nogenlunde sådan ud på en mark i Ishøj. Men som konsekvens af Covid-19 og deraf følgende retningslinjer, må gæsterne i år nøjes med at se tilbage på tidligere års kræmmermarkeder. Billedet er fra Vestegnens Kræmmermarked i 2019.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Husker du?: I dag skulle kæmpe kræmmermarked starte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Husker du?: I dag skulle kæmpe kræmmermarked starte
Vestegnen - 14. august 2020 kl. 07:18
Af Lisbeth Jansen og Freja Czajkowski

Masser af festlig stemning, mennesker, musik, oseri i de opsatte gader med sædvanligvis 250 forskellige boder og i omegnen af 25.000 besøgende. I al slags vejr, men helst i strålende solskin. Sådan kender de fleste Vestegnens Kræmmermarked, der har eksisteret i rigtig mange år - siden 1989. Men i år bliver der ikke noget Vestegnens Kræmmermarked på markerne ved Ishøj Landsby grundet følgevirkningerne og påbud i forbindelse med Covid-19 i Danmark.

Vestegnens Kræmmermarked skulle have foregået fra fredag den 14. august til søndag den 16. august, men nu må vi nøjes med enten at mindes tidligere markeder gennem billedserien her på siden, eller glæde os til næste år, hvor markedet efter planen er tilbage fredag, lørdag og søndag i uge 33.

Da det i april måned stod klart for arrangøren Lions Club i Ishøj, at den 32. sæson af kræmmermarkedet ikke ville blive til noget, var folkene bag naturligvis noget ærgerlige:

- Vi kan ikke gøre noget ved det, men vi er selvfølgelig rigtig ærgerlige, lød det fra Lars Andersen fra Lions Ishøj.

- Vi har aldrig aflyst før. Ikke engang vejret har slået os ud. Selvom det har været øsregnvejr, og vi har stået mudder til knæet, så har vi gennemført markedet. Men det er ikke os, der bestemmer, siger Lars Andersen, som understreger, at de godt forstår situationen.

Aflysningen kommer ikke til at have nogen økonomiske konsekvenser for Lions, men de kommer ikke til at kunne uddele de omkring 200.000 kroner, der hvert år er i overskud fra markedet.

- Vi bruger pengene på de foreninger, der hjælper os. Det er spejdere, pensionistforeninger og klubber. De får en stor del af overskuddet, så det får en konsekvens for dem, siger Lars Andersen.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?