3. juli 2020
Sonograferne var Hvidovre Hospital havde en populær quiz, hvor eleverne kunne gætte en legemsdel ud fra røntgenbilleder. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Sonograferne var Hvidovre Hospital havde en populær quiz, hvor eleverne kunne gætte en legemsdel ud fra røntgenbilleder. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hundredevis af skoleelever var på virksomhedsmesse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hundredevis af skoleelever var på virksomhedsmesse
Vestegnen - 21. november 2019 kl. 19:21
Af Signe Ravn
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad vil jeg være? Hvilken uddannelse skal jeg vælge? Hvilke uddannelsesmuligheder er der overhovedet?

Det er spørgsmål, som de fleste elever i skolernes ældste klasser stiller sig selv, og Hvidovre Kommune inviterede derfor for femte gang netop disse elever til Mød en virksomhed. Arrangementet fandt sted onsdag den 13. november, og at dømme efter antallet af gæster, er førnævnte spørgsmål nogle, som de store skoleelever i kommunen meget gerne vil finde svar på.

I hvert fald var der både kø til at komme ind på Kometen og stuvende fuldt i messeområdet, hvor 26 lokale virksomheder stod klar til at oplyse om de muligheder, som netop de kunne tilbyde.

- Jeg skal vide, hvor jeg skal hen. Jeg går i 10. klasse, så det er ved at være på tide, fortæller Johan Christensen, 16 år, fra Frydenhøjskolen.

Sammen med sine forældre havde han netop hørt en repræsentant fra firmaet El-Strøm fortælle om elektrikerfaget, som tiltaler ham.

- Det skal være noget i den boldgade. Jeg vil gerne lave noget med hænderne, og jeg har bare ikke lyst til at sidde på et kontor ved en computer, fastslår Johan Christensen, der også var på udkig efter egnede praktiksteder og derfor også var forbi blandt andre Kemp & Lauritzen og politiets stand.

- Det med praktik er genialt. Jeg prøvede selv at være i praktik som lastbilschauffør, for det var min drøm. Og så fandt jeg ud af, at det var jo forfærdeligt, og man havde ikke noget liv ved siden af, fortæller Johan Christensens far, Lars, der selv endte som elektriker, men ikke har spillet en rolle i at få sønnen interesseret i netop det fag: - Jeg har slet ikke påvirket.

Hans hustru Ingegerd var også begejstret for messen.

- Det er rart at sætte sig ind i, hvad der foregår, og rart at møde folk fremfor bare at ringe. Man får meget mere information på kortere tid. Det er lidt en jungle, men også fedt, at der er så mange muligheder, konstaterede Ingegerd, før hendes mand fastslog:

- Der er kun én til at vælge, hvad det skal være. Men derfor kan vi jo godt støtte op.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?