25. maj 2020
En hundeejer har fået en bøde på 4.000 kroner efter hunden bed en anden hund i øret.
En hundeejer har fået en bøde på 4.000 kroner efter hunden bed en anden hund i øret.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hund bider hund i øret: Ejer må af med 4.000 kroner i bøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hund bider hund i øret: Ejer må af med 4.000 kroner i bøde
Vestegnen - 02. december 2019 kl. 19:23
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan blive en dyr affære, hvis man ikke har styr på sin hund, og den angriber en anden hund. Også selv om det sker i et område, hvor hundene må løbe frit uden snor.

Det viser afgørelsen af et hundeslagsmål, som Retten i Glostrup har taget stilling til.

Den dramatiske hændelse fandt sted i sommeren 2017 i et område ved Oxbjerget i Glostrup, hvor hundene må løbe frit uden snor på. Det var også tilfældet med en Siberian Husky, der var ude for at blive luftet.

Da en Cocker Spaniel - en ældre, rolig og reserveret hund - blev sluppet fri i området, gik der ikke lang tid, før Husky'en løb hen og opførte sig agressivt over for Cocker Spaniel'en. I første omgang lykkedes det dog hundelufterne at få skilt de to hunde ad.

Kort efter løb Husky'en igen hen til Cocker Spaniel'en, og denne gang var slagsmålet mere alvorligt, idet Cocker Spaniel'en blev bidt i øret og måtte til tjek og behandling hos dyrlægen. Hundens skader var dog ikke rigtig alvorlige eller livstruende.

Sagen blev efterfølgende anmeldt til Vestegnens Politi. Det endte med, at anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi tiltalte ejeren af Husky'en for overtrædelse af hundeloven. Loven siger, at "det påhviler besidderen af en hund at træffe de foranstaltninger, der efter forholdene må anses påkrævet for at forebygge, at hunden volder andre skade." I dette tilfælde var det ejerens søn, der luftede hunden, men det er ejeren, der juridisk har ansvaret og derfor sad på anklagebænken i Retten i Glostrup.

Hundeejeren har under sagen nægtet sig skyldig. Retten idømte dog Husky'ens ejer en bøde på 4.000 kroner for overtrædelse af hundeloven - en bøde, som hundeejeren modtog.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?