19. oktober 2019
Boligmarkedet på Vestegnen er ganske varmt.
Boligmarkedet på Vestegnen er ganske varmt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hot boligmarked på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hot boligmarked på Vestegnen
Vestegnen - 05. januar 2019 kl. 13:28
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Albertslund og Brøndby ligger helt i top, når det handler om temperaturen på boligmarkedet.

Det viser en analyse, som ejendomsmæglerkæden EDC har foretaget for alle landets kommuner. Her har man sammenlignet antallet af solgte boliger de seneste seks måneder, med det aktuelle antal boliger til salg.

Boligmarkedets tilstand

- En simpel metode for at bedømme tilstanden på en kommunes boligmarked er at se på forholdet mellem hvor meget der er til salg, og hvor meget der rent faktisk bliver solgt. En tommelfingerregel siger, at hvis der på seks måneder sælges flere boliger end det aktuelle udbud, er der tale om et varmt marked, hvor sælgerne får solgt hurtigt og uden de store prisafslag. Hvis der derimod over en periode på et halvt år kun sælges det halve af udbuddet, så er markedet præget af lange salgstider og hårde forhandlinger mellem køber og sælger, fortæller Jan Nordmann, der er kommunikationschef i EDC.

Opgørelsen viser, at der er tryk på salget i de Vestegns-kommunerne. Helt i top ligger Albertslund og Brøndby kommuner, hvor der på seks måneder sælges mere end det dobbelte af det aktuelle udbud. I Albertslund er der således solgt 140 ejerboliger de seneste seks måneder, og der var kun 65 til salg pr. 1. december.

Sælgers marked

Opgørelsen tager udgangspunkt i antal solgte boliger i perioden fra juni til november 2018, og antallet af boliger til salg pr. 1. december. Og tallene viser, at man på Vestegnen generelt har et sælgers marked.

- Vestegnskommunerne er særligt populære lige nu, fordi boligpriserne er væsentligt lavere end i hovedstadens centrale kommuner, Kommunerne nord for København er også ret dyre, så her skal man helt op til Hillerød for at finde en kommune med mere moderate priser, og dog stadig med S-togsforbindelse til København. De høje priser i hovedstaden og i de nordlige forstæder får boligkøberne til at søge mod billigere områder, hvor de ofte kan bytte en 3-værelses i centrum ud med 150 kvadratmeter hus med tilhørende have, forklarer Jan Nordmann.

Boligmarkedet på Vestegnen
  • Her er tal på antallet af solgte boliger i perioden juni til november 2018 / udbuddet af boliger pr. 1. december 2018 / samt en faktor for temperaturen i de enkelte kommuner. Foran kommunes navn er angivet placering på landsplan.
  • 1. Albertslund: 140 / 65 / 0,46
  • 2. Brøndby: 138 / 65 / 0,47
  • 4. Vallensbæk: 130 / 68 / 0,52
  • 5. Hvidovre: 269 / 158 / 0,59
  • 6. Greve: 400 / 254 / 0,64
  • 7. Ishøj: 129 / 83 / 0,64
  • 8. Glostrup: 143 / 97 / 0,68
  • 21. Rødovre: 272 / 224 / 0,82