28. maj 2020
Det nye aktivitetsforløb for seniorer inkluderer blandt andet ture i det grønne. Her er det Lille Vejleå. Foto: Visitvestegnen
Det nye aktivitetsforløb for seniorer inkluderer blandt andet ture i det grønne. Her er det Lille Vejleå. Foto: Visitvestegnen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hold hjernen frisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hold hjernen frisk
Vestegnen - 15. juli 2018 kl. 08:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ishøj: I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension. Men hvordan holder vi vores hjerne frisk så længe som muligt? Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer; og det er aldrig for sent at gå i gang. Derfor deltager Ishøj Bibliotek i et innovativt pilotprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet hedder »Hold Hjernen Frisk« og skal omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk - hele livet.

arrow Læs også: Spis din hjerne sund

På Ishøj Bibliotek kan seniorer i løbet af 15 uger lade sig udfordre af bevægelse, hjernegymnastik og et nyt fællesskab. Ud over Ishøj Bibliotek deltager biblioteker i hele landet i projektet, som DGI, Slots- og Kulturstyrelsen og forskningscenteret Center for Sund Aldring på Københavns Universitet står bag.

Ishøj Bibliotek afholder to aktivitetsforløb: Natur og kultur - nye fællesskaber for seniorer. Deltagerne mødes 12 onsdage kl. 12.30-15 eller torsdage kl. 10-12.30. Det er gratis at deltage.

Seniorerne bruger kroppen sammen og går ture langs kysten, på engen, i skoven og mellem husene. De besøger Ishøj Naturcenter og Ishøj Dyrepark, prøver geocatching, stavgang, stolegymnastik og træning med elastik. De deler kulturelle oplevelser fx guidede fælleslæsninger og fællessang. De ser en film i Ishøj Kultur Café, besøger kunstmuseet Arken og lytter til Bach i Vejleå Kirke.

Læs mere på www.holdhjernenfrisk.dk

arrow Hold din hjerne frisk
26. august 2018 kl. 10:50 Opdateret: kl. 10:50
arrow Træn din hjerne frisk
07. august 2018 kl. 15:03 Opdateret: kl. 15:03
arrow Seniorer får hjælp til at holde hjernen frisk
07. august 2018 kl. 07:31 Opdateret: kl. 22:39
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?