25. januar 2021
Fra januar får børn og unge mulighed for at mødes til børnekursus på Psykiatrisk Center Glostrup for at dele erfaringer om det at have en pårørende med en psykisk sygdom.Pressefoto
Fra januar får børn og unge mulighed for at mødes til børnekursus på Psykiatrisk Center Glostrup for at dele erfaringer om det at have en pårørende med en psykisk sygdom.Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælp til børn af forældre med en psykisk sygdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælp til børn af forældre med en psykisk sygdom
Vestegnen - 26. november 2020 kl. 06:50
Af Jeppe Hee Rømer

Fra januar kan børn og unge, der har en far, mor eller søskende med en psykisk sygdom, komme på børnekursus i Glostrup. Børnekurserne skal give børnene viden om, hvad psykisk sygdom er og dermed en bedre forståelse af deres far, mor eller søskendes psykiske sygdom. På kurset er der både øvelser, leg og undervisning tilpasset børnenes alder, modenhed og situation.

- Når ens mor, far eller søskende har en psykisk sygdom, så oplever vi, at mange børn føler, det er deres skyld. Denne skyld gør vi derfor meget ud af at snakke med børnene om og understrege, at det aldrig er deres skyld, fortæller socialrådgiver og børnekoordinator på Psykiatrisk Center Glostrup Natacha Volder og forklarer også, at der på kurset er fokus på at lære børnene at sætte ord på deres tanker og følelser.

- Vi forsøger at lære dem at passe på sig selv i en sårbar situation og give dem en følelse af, at de ikke er alene. Særligt i lyset af at de møder hinanden, altså børn i samme situation som dem selv, siger hun.

Børnekurserne løber over seks uger, hvor grupper af 4-7 børn mødes halvanden time én gang om ugen. Kravet for at deltage på kurset er, at man er mellem 9 og 16 år og har en forælder eller søskende der er i eller har været i behandling på Psykiatrisk Center Glostrup.

Psykiatrisk Center Glostrup vil typisk selv oplyse om muligheden for at komme på børnekursus til forældre i behandling på centret. Men hvis man kender forældre eller søskende i behandling på Psykiatrisk Center Glostrup, som har børn i aldersgruppen 9-16 år, der kunne have glæde af at komme på børnekursus, er man velkommen til at fortælle dem om muligheden. Man kan kontakte Natacha Volder og tilmelde sit barn til børnekursus eller høre mere ved at skrive til hende på mailen natacha.volder@regionh.dk. Husk blot at skrive 'Børnekurser' i emnefeltet.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?