14. november 2019
Hesten blev reddet op af Store Vejleå. I midten er det holdleder Søren Hopff. Foto: Michael Rosengaard
gallery icon

Se billedserie

Hesten blev reddet op af Store Vejleå. I midten er det holdleder Søren Hopff. Foto: Michael Rosengaard
Foto: Brand-Ishoj.dk/Michael Rosengaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hest reddede livet: Kom op af åen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hest reddede livet: Kom op af åen
Opdateret 04. juli 2019 kl. 11:09
Vestegnen - 04. juli 2019 kl. 10:34
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En hest havnede onsdag aften i Store Vejleå mellem Ishøj og Vallensbæk. En intens indsats af Østsjællands Beredskab gjorde, at hesten Domino reddede livet, og at alt endte godt.

Det var en pige, der onsdag aften var ude at ride på hesten langs Store Vejleå på grænsen mellem Ishøj og Vallensbæk. På et tidspunkt blev hesten angiveligt bange for de køer, der gik i området, og havnede nede i selve Store Vejleå - uden at kunne komme op ved egen hjælp. Åen er simpelthen fyldt med slam og mudder i bunden, så hesten kunne ikke få fast grund under sig til at komme op.

Efter et stykke tid blev der slået alarm til Østsjællands Beredskab, der rykkede ud i det ret uvejsomme terræn. Samtidig var borgere kommet til stede for at hjælpe.

Det lykkedes dog ikke i første omgang at få hevet hesten op fra Store Vejleå.

Da holdleder og Falck-mand Søren Hopff nåede frem fra brandstationen i Taastrup, ændrede situationen sig. Han har erfaring med lignende redningsaktioner ved Store Vejleå, og han rekvirerede en stor halmballe. Halmen blev lagt ned omkring hesten, og der blev »bygget« små trappetrin, som hesten kunne støtte på. Dermed kunne hesten bedre sætte af, når den blev hevet op af åen ved hjælp af en hestesele.

- Vi er der jo for at redde både mennesker og dyr, fortæller Søren Hopff, der er glad for, at det lykkedes at få hesten op fra Store Vejleå. Den havde ligget flere timer i vandet, og var tydeligt påvirket efter de mange forsøg på at komme op. Holdleder Søren Hopff har flere gange før reddet heste, der er gledet ned i Store Vejleå, og har i øvrigt viden om og erfaring med heste.

Hesten kom efterfølgende tilbage til Vallensbæk Ridecenter, hvor den blev tilset af en dyrlæge, og fik noget at spise. Angiveligt var der ikke sket noget med hesten. Heller ingen personer kom noget til.

Indsatsleder Henrik Sass fra Østsjællands Beredskab er også glad for, at det hele endte positivt, og han roser de mange borgere, som hjalp til ved redningsaktionen.