26. september 2020
Det er vigtigt for trivslen, at man leger sammen i frikvartererne i stedet for at sidde og kigge ind i sin mobil, mener Annette Belling, der er distriktsleder og overordnet ansvarlig for Vallensbæk Skole.
Det er vigtigt for trivslen, at man leger sammen i frikvartererne i stedet for at sidde og kigge ind i sin mobil, mener Annette Belling, der er distriktsleder og overordnet ansvarlig for Vallensbæk Skole.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her trives børnene i skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her trives børnene i skolen
Vestegnen - 20. januar 2020 kl. 16:19
Af Peter Erlitz

Generelt trives eleverne ret godt på skolerne i Vestegnen/Sydkystens område. Og i Vallensbæk stortrives de ligefrem.

Vallensbæk Kommune ligger på 4. pladsen på landsplan i børne- og undervisningsministeriets opgørelse af elevernes trivsel og topper også listen her i området

- Jeg er utrolig glad og stolt over det flotte resultat i undersøgelsen. Det bekræfter mig i, at vores ledere, lærere og pædagoger hver dag arbejder målrettet for at sikre en dagligdag med fokus på trivsel. Det ligger mig meget på sinde, at vores børn og unge skal have et liv i balance med høj livskvalitet, siger Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen om målingen af elevernes trivsel.

Skolebørnenes trivsel på Vestegnen
  • Tallene viser andelen af elever, der vurderes at have en høj trivsel. Det er børne- og undervisningsministeriet, der gennemfører undersøgelsen. Tallene her er baseret på skoleåret 2018/2019.
  • Vallensbæk: 94,6 %
  • Greve: 92,2 %
  • Hvidovre: 90,3 %
  • Rødovre: 90,1 %
  • Brøndby: 90,0 %
  • Albertslund: 88,9 %
  • Glostrup: 88,8 %
  • Ishøj: 88,3 %

Undersøgelsen gennemføres hvert år af børne- og undervisningsministeriet, som sammen med en række eksperter har udviklet en metode, der måler på social trivsel, faglig trivsel, støtte og inspiration samt ro og orden.

Ud fra børnenes besvarelser beregnes andelen af elever, der vurderes at have en høj trivsel. Tallet svinger fra 81 % i Odsherred kommune til 95 % i Hørsholm Kommune, og på landsplan er gennemsnittet i trivslen på 91,5 procent.

Her i området ligger Vallensbæk højest med 94,6 procent af eleverne, der har høj trivsel. Her i området ligger Ishøj nederst med 88,3 procent.

I Vallensbæk er meldingen, at det flotte resultat skyldes en målrettet, håndholdt indsats,

- Vi har AKT-lærere med i klasserne, og de er også med til at facilitere forløb, hvis der er "mislyde" i en klasse", fortæller distriktsleder Annette Belling, der er overordnet ansvarlig for Vallensbæk Skole.

AKT-lærere er særligt uddannet inden for adfærd, kontakt og trivsel, og deres opgave er blandt andet at rådgive kollegerne.

- Den vejledning og sparring, vores lærere og pædagoger får fra AKT-lærerne hjælper dem til at håndtere eventuelle trivselsmæssige problemer, inden de udvikler sig, siger Annette Belling.

Hun tilføjer:
- Vi må ikke hvile på laurbærrene - blandt andet er vi udfordret af de problemer, der kan være med sociale medier. Det er vigtigt, at man som barn er en del af et autentisk, ægte fællesskab, og at man for eksempel ikke bare sidder og kigger ind i sin mobiltelefon i hvert frikvarter. Derfor arbejder vi løbende sammen med vores bestyrelse på at regulere, hvornår mobilerne er fremme, og hvornår de er gemt væk, fortæller Annette Belling.

Den årlige landsdækkende trivselsmåling blev indført i 2015 som led i folkeskolereformen, hvor et af målene var, at elevernes trivsel skulle øges.

Har debatten om sexisme taget overhånd?