17. februar 2020
Boligejerne i Hvidovre er - i gennemsnit - blevet en halv million kroner rigere på to år.
Boligejerne i Hvidovre er - i gennemsnit - blevet en halv million kroner rigere på to år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her tjente husejere en halv million på to år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her tjente husejere en halv million på to år
Vestegnen - 22. september 2019 kl. 12:07
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvor lang tid skal man eje sit hus, før man har tjent 500.000 kroner?

Det varierer en del fra kommune til kommune, viser Boligsidens seneste prisstatistik for juli måned. I Hvidovre, der ligger i top både på Vestegnen og på landsplan, tager det to år at hente en gevinst på en halv million kroner. I Ishøj og Vallensbæk tager det i gennemsnit fem år.

Det er ingen hemmelighed, at fast ejendom kan være en god investering. I hvert fald er der områder i Danmark, hvor kvadratmeterprisen på standardhuset på 140 kvadratmeter stiger hurtigere end i andre.

Gang i boligmarkedet

Nye juli-tal fra Boligsidens markedsindeks viser, at det i fire kommuner kun har taget to år for en husejer at tjene en halv million kroner på sin bolig. Det er blandt andet tilfældet i Hvidovre.

- Det går godt med beskæftigelsen i Danmark, og renten er rekordlav. Det giver mange familier mod på at købe hus, og mange af dem søger i øjeblikket uden for København, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

- Der har været godt gang i handelsaktiviteten i de seneste år lige nord for København og på Vestegnen. Derfor er det også naturligt, at køberne nu begynder at kigge på huse i kommuner som Hvidovre, der ligger lidt længere væk fra hovedstaden, men hvor folk stadig kan komme til deres arbejdsplads i København inden for overskuelig tid. Det bidrager til stigende huspriser i netop de områder, tilføjer Birgit Daetz.

Generelt er det især omkring København, at prisudviklingen går stærkt. Og flere af omegnskommunerne følger stærkt trop i forhold til hastigheden, hvormed priserne udvikler sig.

Selv om boligpriserne - i gennemsnit - er løbet stærkest i Hvidovre, så er andre Vestegns-kommuner godt med.

Og så skal det tilføjes, at udgangspunktet naturligvis har betydning. De steder, hvor man i forvejen har en høj kvadratmeterpris, er det nemmere at opnå gevinsten på en halv million kroner.

Det ændrer dog ikke på, at boligmarkedet er i en positiv udvikling.

- Den positive prisudvikling på markedet for villaer og rækkehuse fortsætter, og det har forgyldt husejerne i hele hovedstadsområdet, fastslår Birgit Daetz.

Værdistigninger på Vestegnen
  • Udvikling i kvadratmeterprisen for et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeterhus. Tallene gælder for villaer og rækkehuse i de enkelte kommuner. Beregningen er lavet på baggrund af udviklingen i den gennemsnitlige kvadratmeterpris i årene 2010-2019. Tallene viser antal år før der er opnået en gevinst på 500.000 kroner, og desuden den gennemsnitlige kvadratmeterpris i juli 2019.
  • Hvidovre: 2 / 28.481
  • Rødovre: 3 / 29.154
  • Brøndby: 4 / 23.899
  • Glostrup: 4 / 24.857
  • Greve: 4 / 22.862
  • Albertslund: 5 / 20.558
  • Ishøj: 5 / 20.436
  • Vallensbæk: 5 / 24.711
  • Høje-Taastrup: 6 / 20.185