11. december 2018
Boblebad (th.) og koldtvandsbassin (tv.) i Brøndbys omklædningsrum under stadion. Der er også en sauna, som spillerne har til rådighed. Den blev bygget, da klubben havde den finske målmand Lukas Hradecky. Jan Johansen fortæller, at han har fået at vide, at den finske målmand har sagt, at sådan en skal man da have. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Boblebad (th.) og koldtvandsbassin (tv.) i Brøndbys omklædningsrum under stadion. Der er også en sauna, som spillerne har til rådighed. Den blev bygget, da klubben havde den finske målmand Lukas Hradecky. Jan Johansen fortæller, at han har fået at vide, at den finske målmand har sagt, at sådan en skal man da have. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her går Mukhtar og de andre Brøndby-stjerner i bad: Kom med bag facaden på Brøndby Stadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her går Mukhtar og de andre Brøndby-stjerner i bad: Kom med bag facaden på Brøndby Stadion
Vestegnen - 12. april 2018 kl. 15:19
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På søndag tager de gule og blå fra Brøndby IF imod ærkerivalerne fra FC København hjemme på Brøndby Stadion, når Hany Mukhtar, Frederik Rønnow og de andre Brøndby-Stjerner går på banen til den tredje kamp i mesterskabsspilet i denne sæson af Superligaen.

arrow Læs også: Kæmpe billedserie fra Brøndby Stadion: Se Zornigers kontor, omklædningsrum og meget andet

De første to kampe i mesterskabsspillet er vundet sikkert ude mod AAB og hjemme mod Horsens, og dermed er holdet nummer 1.

Og når Brøndby-spillerne træder ind på Brøndby Stadion på søndag er de trofaste fans klar til at støtte drengene fra Vestegnen i bestræbelserne på at komme tilbage til toppen af Dansk Fodbold.

For i denne sæson går det godt, og i grundspillet af Superligaen sluttede Brøndby på førstepladsen med 60 point ligesom FC Midtjylland på andenpladsen, mens FC Nordsjælland blev treer, og FC København firer. Og for første gang siden 2005 har man en realistisk mulighed for at blive mestre.

Svensk Simon Tibbling fra Brøndby IF er højst sandsynligt med i kampen mod FC København. Da han spillede sin første kamp mod rivalerne i august sidste år, var det ham, der afgjorde kampen, da han som indskifter scorede til 1-0 på Brøndby Stadion i sidste minut.

»Det var helt vildt at spille Derby på Brøndby Stadion. Nu gik det selvfølgelig også ret fint for mig, så jeg kunne næsten ikke forestille mig et bedre Derby. Der er så meget tryk fra tribunerne, og man kan mærke passionen fra fansene. Jeg vidste på forhånd, at Derbyet betyder meget her, og jeg havde snakket med nogle, der havde spillet det før, og som sagde, at det var ret vildt. Så i første omgang håbede jeg bare på at få spilletid, men det var jo helt uhørt, at jeg endte med at komme ind og afgøre det. Så efter kampen fandt jeg især ud af, hvor meget det betyder for fansene. Det var utrolig stort, og jeg glæder mig til på søndag,« siger Simon Tibbling til brondby.com op til kampen.

At det går godt for klubben i denne sæson, kan mærkes i klubben. Kim Vilfort er en af de Brøndby-legender, der selv var med i klubbens storhedstid i 1990'erne, og i dag er han ansat som chef for Masterclass i Brøndby IF, som er talentsatsningen i klubben. Han er glad for, at det går klubben godt, og det er noget, man mærker overalt i klubben.

»Når superligaholdet vinder mange kampe, smitter det af på alt, hvad der har med klubben at gøre. Og så bliver det hele sjovere, og det hele fungerer bedre. Det er det vigtigste parameter for humøret, hvordan det går dem, fordi det også er den vej rundt, at der også kan komme nogle indtægter. Så det har en stor betydning,« siger Kim Vilfort.

Men hvad er det egentlig for en kulisse, som Brøndby IF spiller på. Vi har taget et kig bag kulisserne på Brøndby Stadion, sammen med den inkarnerede Brøndby-fan og stadionrundviser Jan Johansen. For ham betyder klubben stort set alt.

»Jeg er Brøndby helt ind i hjertet,« siger han og tager sig til brystet.

»Klubben betyder rigtig meget for mig, og jeg kan nok bedst forklare det ved, at hvis vi skal til bryllup, fødselsdag eller andet, når Brøndby spiller, så siger jeg altid, at jeg kommer ikke, før kampen er færdig,« fortæller Jan Johansen, der har klubbens logo på brystlommen, en slipsenål med logoet, samt en lille med logoet på højre side af jakkesættet.

Han har været i næsten 40 år i klubben som frivillig, og har haft masse opgaver på stadion.

Blandt andet står han for pokalskabe og rundvisninger, og gennem tiden har han også været med som repræsentant for klubben på ture til udlandet. Og til stort set alle kampe er han på stadion i fire timer, før kampen begynder, for at gøre klar.

Jan Johansen har taget os med rundt i stort set alle afkroge af stadion for at tale om klubbens historie og fortælle en masse anekdoter. Kom med bag facaden på Brøndby Stadion ved at se mere i billedserien øverst.

Se også videoen herunder.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk