24. maj 2019
I Søndagsavisen Vestegnens område er antallet af huse til salg relativ lille i forhold til det samlede antal huse. Vallensbæk er det sted, hvor udbuddet er lavest i forhold til antal huse. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
I Søndagsavisen Vestegnens område er antallet af huse til salg relativ lille i forhold til det samlede antal huse. Vallensbæk er det sted, hvor udbuddet er lavest i forhold til antal huse. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er det sværest at finde nyt hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er det sværest at finde nyt hus
Vestegnen - 04. november 2018 kl. 06:16
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis man er på jagt efter et hus på Vestegnen, så kan det være svært at finde det helt rigtige. Det skyldes blandt andet, at antallet af huse til salg er relativ lavt set i forhold til det samlede antal huse.

Søndagsavisen Vestegnens område er meget attraktivt for boligkøbere - det ligger tæt ved hovedstaden, samtidig med der er mange natur- og fritidsmuligheder. Det kan dog være svært at finde drømmehuset her i området, for udbuddet er relativ lavt - så lavt, at en række kommuner netop her i området på landsplan topper listen over kommuner med lavest udbud i forhold til bestanden af villaer og rækkehuse.

Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

- Kører du en tur i Vallensbæk, Albertslund, Hvidovre, Brøndby eller Glostrup, kan du risikere ikke at se et eneste til salg-skilt. I forhold til det samlede antal huse i disse kommuner er der ikke ret mange til salg, så der er meget lidt at vælge imellem, og derfor kan det være svært at finde et hus, der passer til dine ønsker og behov, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

I det hele taget er det godt at have et åbent sind, når det kommer til boligkøb. For det er sjældent, at et hus kan opfylde drømme om lav pris, god beliggenhed, indflytningsklarhed, stor have, indkøbsmuligheder og institutioner på én gang.

- Et huskøb er altid det muliges kunst, og det er sjældent, at du kan få opfyldt alle dine ønsker på én gang. Et af de parametre det giver rigtig god mening at slække på er beliggenheden, for jo længere du bevæger dig væk fra byerne, jo flere huse har du typisk at vælge mellem inden for dit budget, siger Birgit Daetz og fortsætter:

- Konkurrencen om husene i kommunerne med lavt udbud er ekstremt høj, og derfor handler det om, at du som køber er forberedt til tænderne, når du ser på et hus. Du skal vide, hvad du vil have, og du skal have finansieringen på plads på forhånd, så du kan slå til hurtigt, hvis du finder det hus, du vil have.

En af forklaringerne på, at kommunerne i Søndagsavisen Vestegnens område har et lavt antal huse til salg, kan være, at der de senere år allerede er sket en stor udskiftning. Handelstallene indikerer, at der aktuelt er færre handler nu end i 2017 og 2016. Det kan medvirke til et mindre udbud af huse.

Udbud af huse på Vestegnen
 • Tallene viser - pr. kommune - bestanden af huse / udbuddet af huse / andelen af udbudte huse. Opgørelsen er foretaget i september 2018.
 • Vallensbæk: 3.543 / 36 / 1,0 %
 • Albertslund: 3.556 / 38 / 1,1 %
 • Hvidovre: 8.119 / 111 / 1,4 %
 • Brøndby: 4.538 / 63 / 1,4 %
 • Glostrup: 3.052 / 47 / 1,5 %
 • Greve: 12.528 / 202 / 1,6 %
 • Ishøj: 3.002 / 64 / 2,1 %
 • Rødovre: 5.136 / 128 / 2,5 %
 • Solrød: 6.022 / 161 / 2,7 %
 • Høje-Taastrup: 8.405 / 245 / 2,9 %