30. juli 2021
Strandene i Ishøj, Hundige, Vallensbæk og Brøndby bliver fra den 25. juni bemandet med livreddere. Foto: Trygfonden
gallery icon

Se billedserie

Strandene i Ishøj, Hundige, Vallensbæk og Brøndby bliver fra den 25. juni bemandet med livreddere. Foto: Trygfonden
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her åbner livredderne badesæsonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her åbner livredderne badesæsonen
Vestegnen - 23. juni 2021 kl. 18:02

Den 25. juni åbner de specialuddannede kystlivreddere fra TrygFonden Kystlivredning badesæsonen på Ishøj Strand, Hundige Strand, Vallensbæk Strand og Brøndby Strand. Starten på badesæsonen er samtidig en markering af genåbningen af Danmark for de mange vandglade danskere, som har måttet undvære svømmehallen i løbet af vinterens og forårets nedlukning. Kystlivredderne har på trods af nedlukningen trænet og glæder sig til at tage imod børn og voksne på de 38 strande og havnebade, hvor TrygFonden Kystlivredning er til stede.

Og det er altså når skolernes sommerferie begynder, at livredderne igen er på plads i tårnene i Strandparken ved Køge Bugt, hvor de hver dag fra kl. 10-18 frem til den 18. august holder øje med badegæsterne.

Kom og få en snak

Livredderne hejser flaget i toppen af livreddertårnet, når de er på vagt, og strandgæsterne er velkomne til at komme forbi tårnet og få en snak med livredderne.

- Vi glæder os særligt meget i år til at åbne for badesæsonen efter en længere periode med restriktioner og ringe muligheder for at lege i vand. Strandene trækker traditionen tro rigtig mange til, når vejret viser sig fra sin gode side, og der er mange, som i lang tid har savnet at svømme og bade, mens svømmehallerne har været lukkede. Men nu er vores livreddere klar på strandene til at skabe tryghed for badegæsterne og hjælpe med gode baderåd, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

I 2020 gennemførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 75.864 indsatser, hvoraf de 34 betegnes som aktioner, hvor personer var i livsfare.

Vælg strand med livreddere

Når turen går til stranden i løbet af sommeren, opfordrer TrygFonden Kystlivredning til at vælge en strand, hvor der er livreddere.

- Det giver en ekstra sikkerhed, når der er livreddere, som holder opsyn og er klar til at gribe ind. Hvert år er der badegæster, som bliver overraskede over fralandsvind eller fanget i revlehuller og stærk strøm langs moler og høfder, og selv den bedste svømmer kan komme i vanskeligheder og få brug for hjælp. De rød-gule livredderflag i strandkanten markerer det område, hvor livredderne holder særligt øje, og hvor de har tjekket badeforholdene, når de åbner tårnet om formiddagen. Så der får man den bedste sikkerhed, når man går i vandet, siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?