11. december 2017
Headspace har bredt sig på Vestegnen. For nylig åbnede en satellit i Hvidovre, der også hører under Headspace Rødovre. Her ses centerchef for Headspace Rødovre, Mette Søndergaard ved åbningen.
gallery icon

Se billedserie

Headspace har bredt sig på Vestegnen. For nylig åbnede en satellit i Hvidovre, der også hører under Headspace Rødovre. Her ses centerchef for Headspace Rødovre, Mette Søndergaard ved åbningen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Headspace åbner i Albertslund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Headspace åbner i Albertslund
Vestegnen - 18. marts 2017 kl. 13:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag den 22. marts åbner Headspace en ny afdeling på Vestegnen. Den nye satellit, der hører under Headspace Rødovre, kommer til at ligge i Albertslund og skal sikre, at lokale unge får hjælp og nogen at tale med om deres bekymringer. Dermed vil børn og unge i Albertslund få nem og gratis adgang til rådgivning og et socialt fællesskab.

Etableringen af et Headspace i Albertslund skal sikre, at byens unge har nogen at tale med om deres bekymringer - inden problemerne bliver så store, at det risikerer at gå ud over deres sociale liv og drømme om uddannelse og job.

»Jeg er glad for at kunne byde Headspace satellitten velkommen i Albertslund Kommune. Headspace handler om, at frivillige og fagfolk i fællesskab hjælper unge med problemer. I Headspace kan unge fra Albertslund og hele Vestegnen snakke med unge frivillige om nogle af de problemer, man går og tumler med. Forhåbentlig inden problemerne bliver for store. Det er et enestående tilbud i byen, hvor vi også gerne vil være attraktive, når det gælder unges uddannelse,« siger borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen.

Det er Albertslund Kommune, som i samarbejde med Headspace Danmark står bag den nye lokalafdeling.

I Headspace kan unge få gratis og anonym rådgivning, når ungdomslivets problemer trænger sig på. Uanset om det drejer sig om konflikter med venner og familie, stress, tristhed eller begyndende psykiske vanskeligheder.

I Headspace bliver der lagt stor vægt på det opsøgende arbejde, hvor frivillige og ansatte tager ud på skoler, uddannelsesinstitutioner, ungdomsklubber og til arrangementer i lokalområdet, hvor unge er. Det sker for at øge synligheden af Headspace, give lokale unge mere viden om psykisk sårbarhed og for at fortælle om, hvorfor det er vigtigt at række ud og få hjælp, hvis man ikke har det godt. Samtidig samarbejder og brobygger Headspace til andre lokale tilbud til unge.

»Vi ved, at mange børn og unge fungerer dårligt og bærer rundt på problemerne uden at have nogen at tale med derom. De sårbare unge er i en gråzone - de er ikke syge nok til behandling i psykiatrien, men heller ikke raske nok til at kunne gennemføre en uddannelse eller job. Hvis denne gruppe ikke får tidlig hjælp, risikerer de at falde helt ud af uddannelse og fællesskab. Det er her Headspace kan hjælpe. Det er vigtigt, at man som ung kan træde ind i et trygt rum og tale med nogen, der ikke har en forudindtaget holdning eller opfattelse. I Headspace kan unge komme som sig selv og tale åbent om deres bekymringer. Med den nye Headspace satellit i Albertlund kan vi fremover hjælpe endnu flere børn og unge. Albertslund er for mig noget ganske særligt. I min ungdom, da vi også dengang skulle forandre verden, boede jeg i det stadig velfungerende almene byggeri Galgebakken. Albertslund favner os alle - også dem, der er yderst på kanten; de unge, der er ramt,« siger Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Foreningen Det Sociale Netværk/Headspace Danmark.

Den nye satellit i Albertslund er tilknyttet Headspace Rødovre, og Headspace satellit Albertslund vil fremover holde åbent hver mandag og onsdag fra klokken 12 til 18 i de nye lokaler på Vognporten 3, 2620 Albertslund.

Læs mere på www.headspace.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk