13. december 2018
Vestegnens Politi efterlyser denne mand.
gallery icon

Se billedserie

Vestegnens Politi efterlyser denne mand.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Har du set denne mand: Betaler med falske penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har du set denne mand: Betaler med falske penge
Opdateret 13. marts 2018 kl. 11:19
Vestegnen - 13. marts 2018 kl. 08:30
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han kommer ind i et supermarked, betaler for en pakke cigaretter med en falsk 1000-kroner seddel - og render derefter med byttepengene. Det er sket flere steder på Vestegnen og rundt om på Sjælland. Samlet er der tale om 30-40 forhold.

Nu efterlyser Vestegnens Politi manden, blandt andet ved at offentliggøre overvågningsbilleder. Politiet har en formodning om, at gerningsmanden kan være fra Vestegnen.

Manden på billederne mistænkes for at have betalt med falske 1000-kronesedler i supermarkeder på Sjælland, hvor han typisk betaler for en pakke cigaretter og går med de mange byttepenge. Han har blandt andet svindlet supermarkeder i Næstved, Nakskov, Karlslunde, Roskilde, flere byer på Vestegnen og i Nordsjælland.

Han er beskrevet som en mand med et mellemøstligt udseende, 25-35 år gammel, 170-180 cm høj og almindelig af bygning. Han har sort kort hår og daggamle skægstubbe. Han bærer altid kasket og går ofte i grå sko med hvid gummekant.

»Vi efterforsker aktuelt en del tilfælde over de seneste måneder, så hvis nogen ved, hvem han er, eller har oplysninger om ham, så hører vi gerne fra dem, siger efterforskningsleder Lars Krogsgaard fra Vestegnens Politi.

Efterforskningsleder Lars Krogsgaard oplyser, at efterforskningen omfatter 30-40 sager, hvoraf de 10-12 er rundt om på Vestegnen. Ofte er brugen af de falske 1000 krone-sedler sket sidst på dagen, som regel i supermarkedets kioskafdeling.

Vestegnens Politi har en formodning om, at den aktuelle sag kan have tråde til en anden sag tidligere på året, hvor der blev benyttet samme fremgangsmåde, men hvor der blev betalt med falske 500 krone-sedler. I den sag er en anden mand blevet sigtet.

»Det er alvorligt, når der rykkes ved tilliden til pengesedler, og det er også derfor, at straffen for at bruge falske pengesedler er hård,« understreger efterforskningsleder Lars Krogsgaard.

Han håber, at borgerne kan hjælpe med at få manden identificeret.

Har man oplysninger, kan man kontakte Vestegnens Politi døgnet rundt på telefon 43861448.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk