10. august 2020
Selv om Herstedvester Fængsel ligger i postnummer 2620, så bliver de indsatte ikke Albertslund-borgere af den grund. Foto: Kenn Thomsen
Selv om Herstedvester Fængsel ligger i postnummer 2620, så bliver de indsatte ikke Albertslund-borgere af den grund. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Han bliver ikke Albertslund-borger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han bliver ikke Albertslund-borger
Vestegnen - 14. oktober 2018 kl. 14:03
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Peter Madsen afsoner sin livstidsstraf i Herstedvester Fængsel i Albertslund. Det gør ham dog på ingen måde til lokal borger.

arrow Læs også: Kæmpe billedserie: Kom ind bag murene hvor Peter Madsen skal afsone

Peter Madsen har fået en dom på livsvarigt fængsel for drabet i august 2017 på den svenske journalist Kim Wall. Afsoningen sker i Herstedvester Fængsel i Albertslund, hvor hovedparten af de indsatte har meget lange ophold.

Selv om Peter Madsen nu befinder sig i postnummer 2620, så bliver han ikke Albertslund-borger af den grund.

Albertslund Kommune kan ikke udtale sig i en konkret sag eller om en bestemt person, men der er dog nogle generelle regler for personer, der er indsat i Herstedvester og afsoner en langvarig fængselsstraf.

Som udgangspunkt er det den kommune, som den indsatte boede i tidligere, som fortsat har »ansvar« for den indsatte. Det kan være i forhold til eventuelle ydelser, skat, udstedelse af sygesikringsbevis og lignende. De indsatte mister ikke deres stemmeret, fordi de ryger i fængsel, og også her er det forholdene i den tidligere kommune, der er afgørende for, hvem den indsatte kan stemme på. I Peter Madsens tilfælde skal han altså stemme på lokal- og folketingspolitikere opstillet i København - og vil altså ikke få indflydelse på sammensætningen af Albertslund Kommunalbestyrelse. De indsatte i Herstedvester Fængsel stemmer pr. brev, og det er personalet i fængslet, der tager sig af det praktiske.

Albertslund Kommune har med andre ord stort set intet at gøre med en indsat i Herstedvester Fængsel, som afsoner en langvarig fængselsdom. Der er dog ét punkt, hvor Albertslund Kommune træder til - og det er i forbindelse med borgerlige vielser. Det skyldes rent praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, at det er en fast gruppe af giftefogeder fra Albertslund Kommune, som løser opgaven, hvis indsatte - der jo kommer fra hele landet - skal giftes, og ikke ønsker vielse af fængselspræsten.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?