27. maj 2020
Hvidovre Hospital bekræfter, at der er sket tyverier af blandt andet håndsprit og engangshandsker.
Hvidovre Hospital bekræfter, at der er sket tyverier af blandt andet håndsprit og engangshandsker.
Foto: Joachim Rode/RODE FOTO/RODE FOTO
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håndsprit forsvinder fra hospitalet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndsprit forsvinder fra hospitalet
Vestegnen - 22. marts 2020 kl. 18:17
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har været nødvendigt at aflåse flere døre og have vagtpersonale gående rundt på Hvidovre Hospital, efter der er sket usolidariske tyverier af blandt andet håndsprit.

Servicechef Mette Gliese bekræfter, at der er sket tyverier på Hvidovre Hospital.

- Vi kender ikke det præcise omfang, men vi kan se, at der også er forsvundet engangshandsker og håndsprit hos os. Vi har jo håndsprit på de fælles arealer, fx toiletter, og selvom forbruget for tiden er højere end normalt, ser det ud til, at der er forsvundet mere, end vi kan forklare med naturlig brug, siger Mette Gliese.

Flere hospitaler i Region Hovedstaden har været udsat for lignende tyverier, og derfor er der sat vagter på hospitalerne. De eksterne vagtfirmaer vil patruljere døgnet rundt, og politiet vil også i højere grad være til stede omkring hospitalerne for at skabe tryghed for personale og patienter.

Tyverierne betyder også, at adgangen til blandt andet Hvidovre Hospital er blevet indskrænket flere steder, så medarbejdere og patienter udelukkende kan komme ind ad bestemte indgange, hvor der står vagter.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen fortæller, at det er nødvendige tiltag, selvom det er ærgerligt, at patienterne i den kommende tid mødes af vagter og låste døre.

- Vi vil alle sammen gerne have åbne hospitaler, hvor det er nemt at komme rundt. Men vi er nødt til at gøre noget ved de her usolidariske tyverier her og nu. Vi skal sikre, at alle besøgende på hospitalet har mulighed for at spritte hænderne af, så vi minimerer risikoen for, at de bringer smitte med ind på hospitalet. Samtidig skal vi sikre, at medarbejderne har det nødvendige udstyr som masker og overtræksdragter. Derfor er det nogle nødvendige tiltag, vi nu sætter i gang, siger Sophie Hæstorp Andersen og understreger, at alt tyveri fra hospitalerne politianmeldes.

Rigspolitiet har allerede bedt politikredsene, blandt andet på Vestegnen, om at føre tilsyn med hospitaler og akutmodtagelser, hvis det enkelte hospital vurderer, at det er nødvendigt for at sikre ro og orden.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?