15. oktober 2019
Ishøj Byråd godkender ikke opgraderingen af fællesantennen.
Ishøj Byråd godkender ikke opgraderingen af fællesantennen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godkender ikke opgradering af fællesantenne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godkender ikke opgradering af fællesantenne
Vestegnen - 05. december 2018 kl. 11:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kabelplus har fået en frist på otte uger til at rette de fejl og mangler, som er konstateret ved evalueringen af Kabelplus' renovering og opgradering af Ishøj Fællesantennes anlæg. Sker det ikke, kan kontrakten ophæves.

På mødet tirsdag aften behandlede Ishøj Byråd den renovering og opgradering af Ishøj Fællesantennes anlæg, som Kabelplus har været i gang med. Konklusionen på evalueringen af Kabelplus' arbejde er, at Kabelplus samlet set lever op til de aftalte krav med to undtagelser. Dokumentationen over anlægget stemmer enkelte steder ikke overens med installationerne i anlægget, og Kabelplus mangler fortsat at kunne tilbyde sine kunder et modem, der kan køre gigahastighed.

Derudover er byrådet ikke enig i Kabelplus' udmelding til brugerne om, at der i kontrakten er taget forbehold for en situation, hvor Kabelplus kun kan levere en hastighed på 1000/100 Mbit/s i stedet for de lovede 1000/1000 Mbit/s, når det nye modem er klar.

- Det er ikke i orden, at Kabelplus ikke kan tilbyde fællesantennens brugere internet med gigahastighed, som de ellers var stillet i udsigt. Det er heller ikke i orden, at dokumentationen enkelte steder er mangelfuld. Det skal der rettes op på, og det får Kabelplus nu otte uger til at sørge for. Sker det ikke, har vi mulighed for at ophæve kontrakten, siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Byrådet har hermed besluttet at følge sine juristers anbefaling ved at give Kabelplus en frist på otte uger til at rette fejl i dokumentationen, installere modems hos brugerne af anlægget, og sikre at modems og anlæg herefter lever op til de aftaler, der er indgået mellem kommunen og Kabelplus.

Selvom opgraderingen og renoveringen ikke er godkendt, kan byrådet på nuværende tidspunkt ikke vælge at ophæve kontrakten. Det skyldes, at Kabelplus ikke har misligholdt aftalerne med kommunen i væsentlig grad, som er forudsætningen for at kunne ophæve kontrakten.

Først efter fristen på de otte uger vil det være muligt for byrådet at kunne gøre væsentlig misligholdelse gældende. Ved væsentlig misligholdelse er kommunen ifølge kontrakten forpligtiget til at give Kabelplus yderligere 60 arbejdsdage til at levere. Hvis Kabelplus ikke leverer efter de 60 dage, kan kommunen hæve kontrakten. Afhængig af omstændighederne kan kommunen kræve, at Kabelplus skal betale dagbøder for hver arbejdsdag, der går, hvor fristen ikke er overholdt.

Når de otte uger er gået, vil byrådet tage stilling om opgraderingen og renoveringen kan godkendes.