10. august 2020
Det er her ved Islev Torv, at Blå Kors åbner en genbrugsbutik til oktober.
Det er her ved Islev Torv, at Blå Kors åbner en genbrugsbutik til oktober.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genbrugsbutik i tidligere supermarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genbrugsbutik i tidligere supermarked
Vestegnen - 01. juli 2020 kl. 12:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter at bygningen i flere år har stået tom, og beboere og brugere af Islev Torv har været kede af den tomme og efterladte bygning, sker der nu endelig noget på Islevbrovej 24 i Rødovre. Blå Kors har overtaget lokalerne og vil åbne en genbrugsbutik. Dermed får en markant bygning på Islev Torv snart nyt liv.

Den 15. august overtager den sociale hjælpeorganisation Blå Kors bygningen med henblik på at åbne en helt ny genbrugsbutik i Rødovre. Planen er, at butikken i Islev skal åbne til oktober.

Blå Kors driver i forvejen 10 genbrugsbutikker på Sjælland med genbrugstøj og ting til hjemmet. Den nye butik vil, ligesom de øvrige, få en overskuelig indretning med farvesorteret tøj, som kan inspirere kunderne:

- Vi er meget bevidste om at vores butikker skal være indbydende, siger Jytte Jensen, der er funktions- og områdeleder på Sjælland, og som får hovedansvaret for butikken:

- Vi vil gerne tiltrække kunder, som er vant til at handle i genbrugsbutikker, men også dem, som normalt ikke gør. Derfor går vi meget op i indretningen af butikken, tilføjer hun.

Renovering af butik
Inden genbrugsbutikken kan åbne, skal bygningen renoveres. Der kommer nye vinduer og nyt gulv, mens flere vægge skal repareres og males indvendig, så genbrugsbutikken er klar til at tage imod kunder og blive arbejdsplads for nye frivillige, som vil være med til at drive butikken.

Bygningen får også en omgang udvendig, så den kommer til at fremstå mere indbydende.

Chef for Blå Kors Genbrug, Anders Christensen, glæder sig over muligheden for at komme til Islev:

- Vi er hele tiden på jagt efter de helt rigtige lokaler til vores forretninger, og vi glæder os over, at vi nu får en butik mere på Sjælland.

Al overskuddet fra butikken i Rødovre og de øvrige 53 genbrugsbutikker går til Blå Kors Danmarks arbejde blandt udsatte børn, unge og voksne i Danmark.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?