24. februar 2021
Vestegnens Politi gennemførte torsdag en fartkontrol på Strandesplanaden i Vallensbæk.
Vestegnens Politi gennemførte torsdag en fartkontrol på Strandesplanaden i Vallensbæk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gav fingeren til fotovogn: Kørte ind i autoværn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gav fingeren til fotovogn: Kørte ind i autoværn
Vestegnen - 07. januar 2021 kl. 15:35
Af Peter Erlitz

En yngre mand fik ikke nogen fartbøde, men han fik til gengæld nogle dyre skader på sin BMW, da han torsdag passerede en fotovogn fra Vestegnens Politi.

Han var så optaget af at dytte og vise langemanden frem mod fotovognen, at han mistede herredømmet og kørte ind i et autoværn.

Før nogen kunne nå at reagere var han forsvundet, med skader på forskærm og kofanger. Der skete ingen skade på autoværnet, konstaterer Vestegnens Politi tørt.

Bil og fører blev ikke blitzet af fotovognen, så der er ikke noget billede af manden.

- Selv om man kører pænt og overholder fartgrænsen, så skal man stadig huske at have begge hænder på rattet og være opmærksom på vejen og trafikken, siger Erik Andersen fra færdselspolitiet på Vestegnen.

Bilister kørte pænt

Hændelsen fandt sted på Strandesplanaden i Vallensbæk.

Her havde Vestegnens Politi en fotovogn holdende torsdag, og det generelle billede var, at rigtig mange bilister kørte pænt forbi ATK-bilen.

Kun 12 bilister fik bøder for mindre overtrædelser af fartgrænsen.

Målrettet fartkontrol

Politiet gennemfører i denne uge en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser.

Under coronanedlukningen i marts 2020 blev de tomme veje flere steder brugt til at køre ræs, hvilket skabte utryghed. Med alt for høj hastighed øges risikoen for en ulykke markant, hvor selv en lille overskridelse kan få fatale følger. Derfor sætter politiet nu særligt fokus på hastighed.

- Ved den første corona-nedlukning i marts 2020, kunne vi konstatere, at indtil flere bilister fik den opfattelse, at tomme veje var lig med fri hastighed. Det resulterede i nogle meget grimme uheld, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Vi arbejder hver eneste dag for at nedbringe antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken, hvorfor vi ikke vil acceptere, at nogle trafikanter blæser på love og regler. De skaber utryghed og bringer sig selv og andre i fare. Derfor sætter vi massivt ind med hastighedskontroller i hele landet i denne uge”, siger Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?