23. november 2020
Brøndby Strand-bydelen har 50 år på bagen og skal nu udvikles, så den bliver endnu mere attraktiv at bo i. Foto: Brøndby Kommune
Brøndby Strand-bydelen har 50 år på bagen og skal nu udvikles, så den bliver endnu mere attraktiv at bo i. Foto: Brøndby Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gang i kæmpe byudviklingsprojekt i Brøndby Strand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gang i kæmpe byudviklingsprojekt i Brøndby Strand
Vestegnen - 29. oktober 2020 kl. 07:09

Over de næste 20 år skal Brøndby Strand-bydelen udvikles. Der er tale om et kæmpe projekt, der ikke er set i samme skala i Brøndby, siden bydelen blev opført.

Derfor har kommunalbestyrelsen netop vedtaget at sætte gang i en ambitiøs proces, der viser, at udviklingen af bydelen er et arbejde, som ligger politikerne på sinde, og som man vil lykkes med. Målet er en attraktiv og grøn bydel med et aktivt handels- og kulturliv.

- Brøndby Strand huser 40 procent af vores borgere og er en bydel, rigtig mange er meget glade for at bo i. Men bydelen har samtidig godt 50 år på bagen og den både fortjener og trænger til, at vi udvikler den, så hele dens potentiale bliver udnyttet. Nu går vi i gang med en langvarig strategisk byudviklingsproces, der vil få stor betydning for Brøndby Strand og for hele kommunen. Vi vil styrke sammenhængskraften, så Brøndby Strand også i fremtiden er et attraktivt og populært sted at bo. Det næste år og fremefter kommer vi til at gå i tæt dialog med interessenter og inddrage borgerne i en lang række aktiviteter. Det bliver et stort projekt, der kræver, at vi er mange med om bord, og at vi er enige i at trække i den samme retning - det er et uhyre spændende arbejde, der nu skal i gang, forklarer Kent Magelund, borgmester i Brøndby Kommune.

Først mål og visioner
Med vedtagelsen af planen for processen er Brøndby Kommune nu klar til at fylde på det, der skal vise konturerne af en transformeret og endnu mere attraktiv bydel, når arbejdet er færdiggjort om 15-20 år.

Arbejdet, der nu sættes i gang, handler om, hvordan området konkret skal se ud i fremtiden. De første skridt mod Fremtidens Brøndby Strand trædes i efteråret 2020, hvor kommunalbestyrelsen skal sætte retningen og beslutte mål og visioner.

Administrativt er der sat gang i at udarbejde analyser og et konkurrenceprogram, der skal beskrive den opgave, som Brøndby Kommune ønsker at få en række tværfaglige arkitektteams bud på løsninger til.

Borgerne inddrages
For offentligheden er det mest interessante, at hele 2021 er sat af til både digital og fysisk borgerdialog, byvandringer, udstillinger, film og åbne værksteder, hvor interesserede kan høre mere og bidrage med egne perspektiver på udviklingen.

I 2021-22 vil tre udvalgte rådgiverteams udarbejde tre forskellige forslag til, hvordan bydelen kan udvikles i fremtiden. I dette arbejde inddrages borgerne og interessenter på workshops og borgermøder, hvor man kan være med til at præge forslagene og kan komme helt med ind i maskinrummet, når arkitekterne arbejder.

For at sikre et kvalificeret grundlag, skal de almene boligselskaber, øvrige grundejere og bydelens borgere involveres tæt i den helhedsorienterede udvikling, ligesom investorer og andre samarbejdspartnere vil blive en del af processen.

Der er blevet oprettet et sekretariat på Brøndby Rådhus, hvor projektet Fremtidens Brøndby Strand er forankret.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?