21. oktober 2018
Landskabsprojekt og boligbebyggelse i Ishøj Landsby vandt Ishøj Arkitekturpris 2017.
gallery icon

Se billedserie

Landskabsprojekt og boligbebyggelse i Ishøj Landsby vandt Ishøj Arkitekturpris 2017.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gadekær vinder arkitekturpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gadekær vinder arkitekturpris
Vestegnen - 24. november 2017 kl. 15:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ishøj Landsby har fået nyt gadekær og boligbebyggelse i centrum af byen. Torsdag den 23. november vandt landskabsprojektet Ishøj Kommunes Arkitekturpris 2017.

Prisen blev uddelt ved et arrangement i byrådssalen på Ishøj Rådhus. Der var fem kandidater til prisen. Vinderen blev det nye gadekær og boligbebyggelse i Ishøj Landsby, mens et arkitekttegnet hus på Engsvinget 16 fik såkaldt hædrende omtale.

Til prisoverrækkelsen sagde borgmester Ole Bjørstorp om vinderen:

»Landskabsprojektet i Ishøj Landsby skaber på bedste vis et nyt mødested i landsbyen. Der er en flot sammenhæng og helhed mellem den nye boligbebyggelse og gadekæret. Det er noget, som mange får glæde af, fordi der nu er stier og bænke, hvor man kan mødes omkring gadekæret. Der er også plads til det regnvand, som ellers ville skabe problemer. Det viser, at man kan løse klimaudfordringerne med et nyt landskabeligt rum,« sagde borgmesteren, der også er formand for bedømmelseskomiteen.

Borgmester Ole Bjørstorp roste også det brede samarbejde om projektet:

»Det er også et godt eksempel på, hvad man kan opnå ved at samarbejde flere parter, både med borgerne og med et privat og offentligt samarbejde,« sagde borgmesteren.

Til prisoverrækkelsen var der også anerkendende ord til en anden af kandidaterne, nemlig huset på Engsvinget 16 ved Ishøj Strandpark, som er tegnet af arkitekt Flemming Ibsen. Huset fik såkaldt hædrende omtale af dommerne:

»Det arkitekttegnede hus i strandområdet er et fint eksempel på et alternativ til typehuset, og her er der er virkelig tænkt over arkitekturen. Der er taget højde for områdets historie som et sommerhusområde og samtidig er huset en moderne familiebolig med de krav og ønsker, man har for sin bolig i dag. Det er lykkedes rigtig godt at få de to ting til at mødes. Huset sætter en helt ny standard for, hvordan man kan bygge og viser, at det godt kan lade sig gøre at tænke nyt, men samtidig passe ind der, hvor man er,« sagde borgmester Ole Bjørstorp.

Både vinderen og kandidaten, der fik hædrende omtale kunne gå hjem med et diplom og en indmuringsplade i bronze.

Der var Kandidater til Ishøj Arkitekturpris 2017. Det var:

- Nyt gadekær og boligbebyggelse i Ishøj Landsby (vinder).

Engsvinget 16 (hædrende omtale).

Oasen selskabslokale og aktivitetshus i Vildtbanegård.

Kirkehaven seniorboliger.
Renovering Vildtbanegård III.

Ishøj Kommune uddeler næsten hvert år en arkitekturpris til et smukt byggeri eller anlæg, som forskønner kommunen. Formålet med prisen er at få mere byggeri af høj arkitektonisk kvalitet og øge interessen for modernisering og vedligeholdelse af ældre bygninger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk