22. oktober 2020
Første gåtur i Gåstrup på inspirationsaftenen for gå-værter. Foto: Lotte Olsen
Første gåtur i Gåstrup på inspirationsaftenen for gå-værter. Foto: Lotte Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Går all in på gå-fællesskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Går all in på gå-fællesskaber
Vestegnen - 19. september 2020 kl. 20:37

Uge 39 er den store uge for bevægelse og fællesskab.

Gennem kampagnen fra Bevæg dig for Livet, We Walk, går foreninger, institutioner, virksomheder og private landet tyndt i små og store gå-fællesskaber. Glostrup Kommune samarbejder med Bevæg dig for Livet om gå-projektet Gåstrup - Glostrups Gå-fællesskaber, som for alvor skydes i gang i uge 39.

- Vi samarbejder med Bevæg sig for livet om projektet Gåstrup, fordi vi vil bekæmpe ensomhed og styrke mental sundhed, gennem gå-fællesskaber, siger ankerkvinde på projektet Gåstrup - Glostrups Gå-fællesskaber, Helena Skovgaard, fritidskonsulent i Glostrup Kommune.

- Gåture er jo desuden en af de aktiviteter, vi med lethed kan udføre i coronatider. Det foregår i det fri, og deltagerne kan gå med den krævede afstand og ha' deres egen lille håndsprit med i lommen, tilføjer Helena Skovgaard.

Gåstrupper med en fælles interesse

Nitten forventningsfulde og entusiastiske borgere mødte op til inspirationsaften om Gåstrup den 3. september og fik praktiske tips til, hvordan de kunne starte deres eget lokale gå-fællesskab.

Det var en blandet skare af Glostrup-borgere. Men de havde en fælles interesse - interessen for at gå ture i det fri sammen med andre. Temaerne for gå-fællesskaberne var mangfoldige. Der blev fx nævnt fototur, naturvandringer i den glostrupske natur, litterære eller historiske vandringer, og en tilflytter glædede sig til at få nye lokale bekendtskaber den vej.

Jesper Hertz, deltager og fremtidig gå-vært tog projektet til sig med det samme:

- Jeg har allerede tænkt på flere temaer for mine gå-fællesskaber. F.eks. en skraldetur hvor man på turen samler skrald, mens man går. Turen kunne hedde "Gal i Skralden", siger han.

Gakkede gangarter

De nye gå-værter inviterer alle interesserede på de første gåture i uge 39. Der er allerede oprettet gå-fællesskaber som begivenheder på Facebook-siden Gåstrup - Glostrups Gå-fællesskaber, hvor der ligger en oversigt. Der er noget for enhver smag - fx naturvandring, litterær vandring, støjvandring. Der er tilmed et gå-fællesskab for gakkede gangarter.

Der er stadig mulighed for at melde sig til projektet som gå-vært. Nye interesserede og allerede oprettede gå-værter kan besøge Gåstrup Café, hvor der er teknisk support til at oprette sit eget gå-fællesskab og en eventuel inspirationssnak til at finde på et tema for et gå-fællesskab.

Man kan læse mere på www.glostrup.dk/gaastrup

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?