13. maj 2021
Mønter som denne skjulte ukendte satanister i kirken fror at drille de kristne. Foto: Kroppedal
Mønter som denne skjulte ukendte satanister i kirken fror at drille de kristne. Foto: Kroppedal
Foto: Kroppedal Museum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gå på museum og kom tæt på satankult

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gå på museum og kom tæt på satankult
Vestegnen - 19. april 2021 kl. 06:41

Mønter med djævlebilleder. Hestekranier. Falske satanister. Kroppedal viser en særudstilling med sataniske fund, når museet slår dørene op 21. april.

- Med satan-mønt udstillingen byder vi gæsterne på helt nye oplevelser ved vores genåbning, udtaler Mads Thernøe, leder af Kroppedal Museum.

- Vi udstiller mønter, lavet af en falsk satanisk kult. Derudover viser vi arkæologiske fund og andre ting, der viser, hvordan sataniske symboler og hedenske ritualer har været brugt i både sjov og alvor herhjemme.

Ville drille

I særudstillingen kan gæsterne se, hvordan ofringer og satan-billeder gennem tiderne har været symboler på modstand mod kristendommen. Den fokuserer på en række mønter med djævlehoveder, som konservatorer i efteråret fandt i Veksø Kirke.

Disse mønter havde ukendte gerningsmænd skjult nær alteret for at drille de kirkelige autoriteter. De er alle kopier af mønter fra en falsk satan-kult, som performance-kunstneren Knud Langkow lancerede i 70'erne.

Husk coronapas

Corona-reglerne har holdt alle museer lukkede siden december. Når Kroppedal åbner 21. april kl. 12, bliver det derfor med gratis adgang, særlige arrangementer og lang åbningstid.

- Vi har glædet os til at byde gæsterne velkommen på museet. På åbningsdagen bliver der derfor fri entre og åbningstid til kl. 19", fortæller Mads Thernøe.

- Fra klokken 16 vil vi derudover holde åbningsreception med fremvisning af satan-udstillingen. Ligesom vores medarbejdere vil lave guidede ture til vikingebroen, der ligger bag museet.

Helt slipper museet og gæsterne dog ikke for corona-restriktioner på onsdag: Der skal fremvises gyldigt corona-pas (en negativ corona-test der er mindre end 72 timer gammel) samt bæres mundbind i udstillingerne.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?