7. marts 2021
I en række kommuner på Vestegnen er der i denne uge fremskudte vaccinationstilbud til grupper af ældre. Foto: Scanpix Ritzau
I en række kommuner på Vestegnen er der i denne uge fremskudte vaccinationstilbud til grupper af ældre. Foto: Scanpix Ritzau
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fremskudt vaccination til ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremskudt vaccination til ældre
Vestegnen - 23. februar 2021 kl. 13:09

Omkring 2.500 borgere kan i denne uge blive vaccineret for corona ved fremskudte vaccinationstilbud i deres kommuner. Tilbuddet er til ældre og sårbare borgere over 65 år, der får praktisk hjælp og personlig pleje (målgruppe 2), samt borgere over 85 år (målgruppe 3), som har vanskeligt ved selv at komme hen til et vaccinationscenter.

Blandt kommunerne med fremskudte vaccinationstilbud er Brøndby, Rødovre, Vallensbæk og Hvidovre.

Det er tredje gang, at vaccinationsindsatsen i Region Hovedstaden rykker ud i kommunerne for at gøre det lettere for nogle af de meste sårbare ældre at blive vaccineret.

Borgerne bliver visiteret og kontaktet direkte af kommunerne, og de skal derfor ikke selv booke tid til vaccinationen, der er resultatet af et tæt samarbejde mellem kommuner, regionen og praktiserende læger. Region Hovedstadens Apotek står for transport og opblanding af vacciner. Kommunerne sørger for lokaler og transport af borgere, og praktiserende læger vaccinerer.

De fremskudte vaccinationer kommer ud til de enkelte kommuner i perioden fra i dag, tirsdag, og til torsdag den 25. februar, hvor borgerne kan få vaccinen fra Pfizer BioNtech.

Der har været dialog med alle 29 kommuner om de fremskudte vaccinationstilbud, og 17 kommuner deltager i samarbejdet denne gang.

De borgere, der får gavn af tilbuddet, vil blive kontaktet af kommunerne med besked om dato, tidspunkt for vaccination og eventuel transport.

Foruden det fremskudte vaccinationstilbud vil der i den kommende weekend også blive gennemført en tredje vaccinationsrunde på næsten alle plejecentre i Region Hovedstaden. Der kan beboere, som fx var smittede med Covid-19 i forbindelse med én af de første to vaccinationsrunder, blive vaccineret anden gang.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?