15. oktober 2019
Renseanlæg Avedøre har en effektiv rensning af spildevandet.
Renseanlæg Avedøre har en effektiv rensning af spildevandet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra wc og køkkenvask til rent vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra wc og køkkenvask til rent vand
Vestegnen - 13. maj 2019 kl. 16:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En dugfrisk årsberetning fra Biofos viser, at hovedstadsområdets spildevand i 2018 blev renset endnu bedre end de gældende krav.

Når Vestegnens og resten af hovedstadsområdets cirka 1,2 millioner borgere tager bad, trækker ud i toilettet eller skyller grøntsager i køkkenvasken, bliver deres spildevand nogle dage senere ledt ud i blandt andet Køge Bugt.

Men til stor gavn for badevandskvaliteten har det først været en tur forbi Biofos, hvor det både renses mekanisk, biologisk og kemisk. Det sker blandt andet på Renseanlæg Avedøre, der ligger på Avedøre Holme i Hvidovre.

Netop på Renseanlæg Avedøre bliver spildevandet renset effektivt - og langt bedre, end de gældende krav lægger op til.

- Vi har valgt at rense vandet ekstra godt, fordi det styrker balancen mellem økonomi, miljøhensyn og livskvalitet. Godt havmiljø og badevand har jo stor betydning for os alle - både sommer og vinter, siger John Buur Christiansen, adm. direktør i Biofos.

I de senere år har Biofos, der er Danmarks største spildevandsvirksomhed, også været i stand til at producere langt mere bæredygtig energi, end der bruges på at rense spildevandet.

Det foregår ved at bioforgasse organisk stof fra køkkenafløb og wc-skyl, som indeholder store mængder af energi. Den sendes derefter til forbrugerne i form af fjernvarme, el og bio-naturgas.

I 2018 forbedrede Biofos energibalancen med cirka seks procentpoint. Det betyder, at selskabet nu sælger 1,5 gange mere energi, end det indkøber. Så energibalancen er klart positiv.