15. december 2017
Det er første gang der afholdes et kursus, hvor unge svømmeinstruktører får viden om livredning, som de derefter kan bruge hjemme i klubberne. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Det er første gang der afholdes et kursus, hvor unge svømmeinstruktører får viden om livredning, som de derefter kan bruge hjemme i klubberne. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra svømmehallen til åbent hav: Unge svømmere får undervisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra svømmehallen til åbent hav: Unge svømmere får undervisning
Vestegnen - 10. august 2017 kl. 15:35
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Jeg har lært rigtig meget, og har fået mange fif og tricks, som jeg kan bruge i min egen undervisning. Og så er der i hvert fald én ting, som jeg helt sikkert har taget til mig, og det er at holde hovedet koldt i pressede situationer, at man stopper op og tænker sig om, inden man går i aktion,« fortæller Sofie.

Hun er en af de unge, som i sidste uge deltog i et tre dage langt intensivt kursus, som er blevet til i et samarbejde mellem Dansk Svømmeunion og Trygfonden Kystlivredning. Den teoretiske undervisning foregik på livreddernes uddannelsescenter i Hvidovre, mens den praktiske del foregik på Brøndby Strand og Vallensbæk Strand.

Livredderakademiet henvender sig til unge svømmeundervisere. De bliver oplært i disciplinen livredning, og formålet er at give svømmeunderviserne de nødvendige færdigheder til selv at dyrke livredningsaktiviteter med børnene i deres lokale svømmeklub.

Sofie er et godt eksempel. Hun er både elitetræner, underviser børn i 6-15 års alderen, er uddannet til at undervise folk med vandskræk eller med specielle behov, og senest har hun uddannet sig til åbent vand-træner. På trods af en grundig uddannelse som svømmeunderviser, har hun lært rigtig meget.

»Jeg synes jeg har fået noget ud af det hele,« fortæller hun.

»Særligt har jeg bidt mærke i livreddernes input om, at man skal tænke sig om, før man handler i en akut situation. At man skal overveje, hvad der skal ske, og at det vigtigste er at tage den rigtige beslutning og ikke nødvendigvis den hurtigste. Hvis man bare kaster sig ud i det, er det ikke sikkert, det er det rigtige i det lange løb.«

Instruktør Andreas Mølholm håber, at livredderne kan give kompetencer videre.

»Jeg håber, at deltagerne vender tilbage med en ny ballast, som de kan bruge i undervisningen ude i svømmeklubberne,« siger han.

Det er første gang et sådan kursus afholdes - med en kombination af teoretisk og praktisk undervisning, der omfatter både førstehjælp og livredning.

Deltagerne har blandt andet lært at redde folk i land med en redningstorpedo og et rescue board, prøve kræfter med åben-vand svømning og fridykning, modtage et førstehjælpskursus og komme i praktik hos Trygfonden Kystlivrednings rutinerede livreddere.

Deltagerne får desuden udleveret redningstorpedoer, redningskranse og oppustelige rescue boards, som kan anvendes til livredningsaktiviteter i den lokale svømmeklub.

»Vi vil gerne sætte fokus på livredning blandt børn og unge i de lokale svømmeklubber, og med Livredderakademiet giver vi en række unge svømmeundervisere færdigheder i livredning, som de kan give videre til deres elever på svømmeholdene. Formålet er at vække en interesse for livredning, så det bliver naturligt for børn og unge at lære at redde sig selv og andre på stranden. Vi arbejder målrettet for, at det at gå til livredning bliver ligeså naturligt som at gå til håndbold eller gymnastik,« siger Michael Iwersen, der er uddannelsesleder i Trygfonden Kystlivredning.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk