10. december 2018
Vestegnens Politi ønsker hjælp fra de rumænske myndigheder i sagen om det døde spædbarn, der blev fundet i Glostrup.
Vestegnens Politi ønsker hjælp fra de rumænske myndigheder i sagen om det døde spædbarn, der blev fundet i Glostrup.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsøger at finde rumænsk kvinde i sag om barnelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsøger at finde rumænsk kvinde i sag om barnelig
Opdateret 14. november 2017 kl. 16:35
Vestegnen - 14. november 2017 kl. 16:24
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En rumænsk kvinde er så interessant i sagen om det døde spædbarn, der blev fundet nedgravet i Glostrup, at Vestegnens Politi har bedt Europol om hjælp til et eventuel dna-match.

arrow Læs også: Ung kvinde tiltalt: Fødte alene på græsplæne og tog livet af sit nyfødte barn

Den rumænske kvinde kan være mor til spædbarnet - eller det modsatte.

»Det kan være moren til spædbarnet, men det kan også være, at hun slet ikke har noget med sagen at gøre, og så er det mindst lige så vigtigt at få »slået« hende ud af sagen,« siger efterforskningsleder Ole Nielsen, Vestegnens Politi.

Vestegnens Politi har nu en dna på spædbarnet, og det viser sig, at der var tale om en lille dreng. Politiet skal dog bruge kvindens dna for at tjekke, om det matcher med spædbarnets, og politiet har konstateret, at kvindens dna ikke findes i Danmark. Vestegnens Politi har nu rettet henvendelse til Europol i et forsøg på at få hjælp fra de rumænske myndigheder.

Det er en grundig efterforskning og mange vidneafhøringer, der har fået Vestegnens Politi på sporet af den kvinde, som muligvis er spædbarnets mor. Vidner har også fortalt politiet, at de mener hun talte rumænsk.

»Efter vi har været ude med efterlysninger, dels af en kvinde, som var i området i en periode, og af en rød hættetrøje, er der kommet en række henvendelser, og under vidneafhøringerne dukker der et navn op,« fortæller efterforskningsleder Ole Nielsen.

Selv om politiet har navn på kvinden, så ved man ikke, hvor hun opholder sig.

Det døde spædbarn blev fundet mandag den 16. oktober ved 14-tiden i boligområdet Brinken i Glostrup. Spædbarnet var gravet ned i et grønt område, og var svøbt i en rød bomulds-hættetrøje i størrelse XXXXL (4 x XL) med et lille sort Nike-logo på venstre bryst.

Spædbarnet blev fundet af bygningshåndværkere, som var i gang med at renovere lejligheder i området. Blandt andet rumænske bygningsarbejdere har hjulpet politiet.

Vestegnens Politi har i flere omgange været ude med efterlysninger af en bestemt kvinde i sagen. Det drejer sig om en cirka 20-25 årig kvinde, som virkede trist og indadvendt. Politiet mener, at kvinden har været i området i et stykke tid - uden at være tilmeldt en adresse. I to-tre uger op til fundet af spædbarnet, blev hun ikke set i boligområdet. Og det kan passe med den periode, som spædbarnet har ligget nedgravet, inden det blev fundet. Også en video, hvor man ser en kvinde iført en rød hættetrøje, som kan være den spædbarnet var svøbt i, har politiet offentliggjort.

Ifølge retsmedicinerne var der tale om et nyfødt barn, som højest har levet i ét til to døgn, men dødsårsagen er ikke fastslået.

Vestegnens Politi vil meget gerne have opklaret sagen, uanset hvad der ligger bag. Som efterforskningsleder Ole Nielsen har konstateret, så må moderen være i krise og have behov for hjælp, uanset hvad der er sket.

»Vi er kommet tættere på en opklaring. Nu håber vi, at vi får et hurtigt svar på vores dna-forespørgsel,« siger Ole Nielsen.

arrow Rumænere kan ikke hjælpe politiet i sag om barnelig
20. november 2017 kl. 18:36 Opdateret: kl. 18:38
arrow Video i sag om dødt spædbarn: Kvinde i rød hættetrøje efterlyses
20. oktober 2017 kl. 14:13 Opdateret: kl. 14:13
arrow Dødt spædbarn var svøbt i hættetrøje: Har du oplysninger
19. oktober 2017 kl. 21:40 Opdateret: kl. 21:40

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk