17. april 2021
Der bliver nu gennemført et forsøg med vaccination af ældre over 85 år hos deres praktiserende læge.
Der bliver nu gennemført et forsøg med vaccination af ældre over 85 år hos deres praktiserende læge.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsøg. Ældre over 85 år får vaccine hos egen læge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsøg. Ældre over 85 år får vaccine hos egen læge
Vestegnen - 04. marts 2021 kl. 18:21

Som de første vil Region Hovedstaden i et forsøg på vegne af alle regioner vaccinere imod Covid-19 hos patienternes egen læge. Det er i første omgang 1000 borgere på 85 år eller derover (vaccinationsgruppe 3), der får tilbuddet. Borgerne vil blive ringet op af deres praktiserende læge allerede i slutningen af denne uge og bliver vaccineret i starten af næste uge.

Vaccination hos egen læge foregår i udvalgte lægepraksisser i blandt andet Rødovre, Brøndby, Ishøj og Høje-Taastrup.

- Det er rigtig godt, at borgere på 85+ nu får muligheden for at blive vaccineret tæt på deres hjem hos deres praktiserende læge. Der er i første omgang tale om en forsøgsordning, men går det godt, vil vi se på, om man kan udbrede muligheden for, at også andre borgerne kan blive vaccineret hos egen læge, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

Der er tale om et forsøg, hvor en gruppe på 1000 85+-årige får tilbud om at blive vaccineret med Moderna-vaccinen hos deres egen læge. Region Hovedstaden og Praktiserende Lægers Organisation i Hovedstaden samarbejder om opgaven, som foregår i 24 kommuner i Region Hovedstaden.

Hos formand for Praktiserende Lægers Organisation i Hovedstaden, Peder Reistad vækker forsøgsordningen begejstring:

- Vi er meget glade for, at vi nu kan tilbyde vores ældste patienter at blive vaccineret i kendte og trygge rammer hos deres egen læge. Vi synes jo det giver god mening at gøre det hos os. De fleste har kort afstand til egen læge og er vant til at komme her i forbindelse med vaccination. Vi kunne også se en stor opbakning fra vores læger til at være med i dette forsøg. Fra vi sendte invitationen ud, gik der kun få timer, så havde vi over 200 klinikker, der havde tilmeldt sig, siger Peder Reistad.

Borgerne bliver ringet op af deres egen læge formentlig fredag den 5. marts, og bliver vaccineret i starten af næste uge.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?