30. oktober 2020
Flere er testet positiv på Vestegnen. Nu indføres der lokale restriktioner.
Flere er testet positiv på Vestegnen. Nu indføres der lokale restriktioner.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsamlingsforbud sænkes på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsamlingsforbud sænkes på Vestegnen
Vestegnen - 07. september 2020 kl. 15:06
Af Peter Erlitz

I en række kommuner på Vestegnen bliver der nu indført lokale restriktioner og anbefalinger, med henblik på at stoppe stigningen af smittede med coronavirus. En stigning, som sundhedsmyndighederne kalder bekymrende.

arrow Læs også: Mobilt testcenter kommer til byen

Det drejer sig om Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk, der nu er omfattet af ekstraordinære, midlertidige tiltag, foreløbigt frem til den 22. september.

Her er en række af de punkter, der har betydning for Vestegnen:

- Forsamlingsforbuddet på 100 personer sænkes til 50 personer.

- Københavnsområdet undtages fra den planlagte udvidelse af den tilpassede Superligaordning til andre idrætsarrangementer.

- Den tilladte åbningstid for restauranter, barer, caféer og lign. med bevilling hertil begrænses til kl. 24.00 med virkning fra den 9 september 2020.

- Opfordring til øget opmærksomhed på afstandsanbefalinger i det offentlige rum, i restaurations- og forlystelsesbranchen og i kulturlivet, herunder kommende skærpede afstandsanbefalinger til restaurationsbranchen.

- Opfordring til at indføre frivillig registrering af kontaktinformationer på gæster i restaurationsbranchen med henblik på udlevering til sundhedsmyndighederne i forbindelse med smitteopsporing.

- Sundhedsstyrelsen udarbejder skærpede anbefalinger til antal deltagere, afstand, indretning m.v. ved private sammenkomster.

- Opfordring til, at flest mulige aktiviteter foregår udendørs.

- Anbefaling om at aflyse alle sociale arrangementer i forbindelse med grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.

- Opfordring til hjemmearbejde i videst mulig omfang på offentlig og private arbejdspladser.

- Skærpet opmærksomhed på ikke at gå på arbejde med symptomer.

- Opfordring til at undgå offentlig transport hvis andre transportmidler er mulige - særligt ved trængsel.

- Anbefaling om at begrænse trængslen i detailhandlen og skærpe andre smitteforebyggende tiltag i forbindelse med indkøb.

Sundhedsmyndighederne bemærker, at det kan blive nødvendigt med yderligere tiltag - afhængig af udviklingen. Det kan fx være yderligere tiltag vedrørende mundbind i det offentlige rum, og det kan være anbefalinger om skærpet afstandskrav og andre smitteforebyggende tiltag på skoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?