18. januar 2021
Festlig Fredag i Vallensbæk blev afsluttet med et stort fyrværkeri. Foto: Kim Matthäi Leland
gallery icon

Se billedserie

Festlig Fredag i Vallensbæk blev afsluttet med et stort fyrværkeri. Foto: Kim Matthäi Leland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forrygende Festlig Fredag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forrygende Festlig Fredag
Opdateret 19. september 2016 kl. 11:40
Vestegnen - 17. september 2016 kl. 11:25
Af Peter Erlitz

Det halve Vallensbæk var på plads til Festlig Fredag, hvor musik, lyskunst, underholdning og aktiviteter fyldte hele centerområdet.

Der var noget for hele familien, og for enhver smag. Operatoner strømmede ud fra Vallensbæk Kultur- og Borgerhus, og blandede sig med glade børnestemmer, når de prøvede at sidde fast på rodeotyren.

Festlig Fredag i Vallensbæk var et af de helt store arrangementer under Vestegnens Kulturuge, og rigtig mange bød ind med aktiviteter; blandt andet skoler, foreninger og andre frivillige.

Der var også stjernenavne til Festlig Fredag i Vallensbæk. Blandt andre komikerparret »Adam & Noah« og Niklas Schneidermann fra Magtens Korridorer.

Som Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen gjorde opmærksom på, så var »Vestegnen på den anden side« et gennemgående tema i kulturugen. Da aftenmørket begyndte at sænke sig på en herlig sensommeraften kunne publikum opleve Vallensbæk på den anden side - i form af en kæmpe lysinstallation, som den digitale kunsthal Dias havde sørget for. Slanger af lys indtog træerne, og der var andre former for imponerende lysshow.

I videoen kan man se klip fra en performance, som Dias også præsenterede. Det var et stykke »hverdagens kunst«, som blev udført af Sune Petersen. Han benytter sig af gamle lysstofrør og køkkenmaskiner, og skaber et kunstnerisk univers af lys og lyd, som han live-mixer på computeren. Med værket udforsker Sune Petersen de redskaber, som anvendes i hverdagen, og lader kunst og hverdagsliv smelte sammen.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?