20. september 2021
Man kan få hjælp til at blive en mere sikker it-bruger på nogle nye kurser, som Ældreliv Hvidovre Foto:Thomas Krakau
Man kan få hjælp til at blive en mere sikker it-bruger på nogle nye kurser, som Ældreliv Hvidovre Foto:Thomas Krakau
Foto: Thomas Krakau
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: For seniorer: Lær at færdes sikkert på nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For seniorer: Lær at færdes sikkert på nettet
Vestegnen - 30. august 2021 kl. 19:26

Hvilke muligheder rummer internettet for mig? Hvordan kan jeg bruge nettet på en sikker måde? Hvordan sikrer jeg mig mod falske hjemmesider, og hvordan passer jeg på mine adgangskoder?

Disse og andre spørgsmål kan du få svar på, når kursusrækken Ældreliv Hvidovre inviterer seniorer i Hvidovre til en ny sæson med start tirsdag den 7. september.

Både for nye og erfarne

Bibliotekar og systemadministrator Christine Fosdam og webmaster og IT-udvikler Mette Fairgrieve, der begge arbejder på Hovedbiblioteket til daglig, står for det oplæg, der handler om IT og sikkerhed på internettet.

- Vi vil tale med deltagerne om, hvordan man færdes sikkert på nettet. Uanset om man er erfaren eller helt ny it-bruger, har man sikkert nogle spørgsmål om hjemmesider, nemID, mail, facebook - hvad som helst. Og dem kan vi forhåbentlig hjælpe med at give svar på.

En god tilføjelse til det populære kursus, mener borgmester Helle Adelborg.

- Det digitale fylder meget i vores hverdag, og hvis man ikke forstår at bruge en e-mail eller ved, hvordan man kommer på netbanken, kan det opleves som en begrænsning i forhold til at leve et selvstændigt og aktivt liv. Det er vigtigt, at man uanset alder får en grundlæggende forståelse og bliver i stand til at tage et aktivt valg om, hvordan man er online. Mange bruger også de sociale medier til at invitere til aktiviteter eller til at aftale at mødes i den virkelige verden.

Nye fællesskaber

Ældreliv Hvidovre byder på en vifte af emner, der alle har til formål at ruste seniorer til at fortsætte en aktiv hverdag, f.eks. 'Arv og testamenter', 'Pensionsregler', 'Et sundt hverdagsliv' og 'Frivilligt arbejde'.

Alle oplæg varetages af fagprofessionelle og er en blanding af eksterne oplægsholdere og medarbejdere fra Hvidovre Kommune. Der vil blandt andet være mulighed for at møde medarbejdere fra Visitationen, det forebyggende ældrearbejde og kommunens pårørendekoordinator.

Kursusrækken afsluttes med temaet 'Netværk og fællesskaber', hvor man kan møde foreninger og andre, der tilbyder aktiviteter og fællesskaber for seniorer. Her kan man finde inspiration til at opsøge nye netværk.

Kurserne afholdes på forskellige lokaliteter i kommunen, og der serveres en let forplejning.

Du melder dig til på www.sundhedscentret.nemtilmeld.dk eller ved at ringe til Sundhedscentret på tlf. 3639 3737.

Synes du, at kommunen er der for dig?