16. september 2019
Alina Sode i en forsvarshandling. Foto: Vislerphoto
Alina Sode i en forsvarshandling. Foto: Vislerphoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første skridt mod finalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første skridt mod finalen
Vestegnen - 25. marts 2019 kl. 07:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De regerende danmarksmestre fra Brøndby Volleyball Klub tog det første skridt mod årets DM-finale hos kvinderne, da de lørdag slog det jyske førerhold Elite Volley Aarhus i en sikker 3-0 sejr.

Fra start så det ellers ud til at Brøndby ville få store problemer og måske endda ikke ville kunne leve op til favoritværdigheden. Elite Volley Aarhus tog føringen på gode server, der voldte Brøndbys servemodtagning store problemer og i angrebet blev der lavet en del fejlslag, som var med til at bringe Elite Volley Aarhus til en solid føring på 15-8. En indskiftning af Brøndbys Alina Sode gav større stabilitet i servemodtagningen, og flere gode forsvarsaktioner. Elite Volley Aarhus' fremrykning blev stoppet, men hullet op til dem forblev konstant indtil anfører Eva Bang ved stillingen 16-20, bragte balance i regnskabet da hun med gode server pressede Elite Volley Aarhus så hårdt, at det der kom retur var overkommeligt og Brøndby kunne komme på 20-20 og to rotationer efter var første sæt hjemme med 25-22.

Alina Sode blev på banen i andet sæt og lagde med en nærmest perfekt servemodtagning grunden for et angrebsspil der var nået nye højder i forhold til det noget svingende første sæt. Brøndbys frygtindgydende centerspil kom for alvor i spil og Mette Breuning og Taylor Alexander, som spiller denne plads, stod for syv spektakulære angrebspoint. Manuela Johnsen stod midt i sættet for en effektiv servestime der bragte Brøndby afgørende i front, da hun servede fra 14-10 til 18-10 og det var også hende der sammen med Deprece Washington, som modtog gave fra Grey Matter som bedste spiller, var de dominerende spillere på kanterne. Føringen holdt frem til sættets afslutning ved 25-15.

Det gode spil blev ført med over i tredje sæt, hvor Brøndby hurtigt tog føringen, som støt og roligt blev udvidet indtil den var størst ved 19-11. Elite Volley Aarhus fik stabiliseret sit spil og var tæt på at bringe fornyet spænding ind i kampen, da de gik fra 15-22 til 19-22, men det var for sent og Brøndby kunne tage sættet med 25-20.

Med sejren fik Brøndby en god start på semifinaleserien, som spilles bedst af fem kampe. Onsdag aften den 27. marts spilles den anden semifinale i Aarhus og skulle en sejr gentages her, har Brøndby chancen for at spille sig i DM-finalen, når den tredje semifinale spilles på hjemmebanen i Stadionhal 1, på lørdag den 30. marts kl. 13.00.