27. maj 2020
Den første jord er mandag den 16. september kørt til Hyldager Bakker i Albertslund.
gallery icon

Se billedserie

Den første jord er mandag den 16. september kørt til Hyldager Bakker i Albertslund.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første læs jord kørt til nyt bolig- og naturområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første læs jord kørt til nyt bolig- og naturområde
Vestegnen - 16. september 2019 kl. 11:42
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tre millioner tons jord vil over de næste tre-fire år blive kørt til Hyldager Bakker. De første tons blev læsset af mandag den 16. september på den sydlige del af det, der om nogle år vil stå som et nyt bakkelandskab i byen. Borgmester Steen Christiansen (S) sætter de her ord på:

- Det her er en ny milepæl i Albertslunds historie. Med Hyldager Bakker får vi et nyt grønt og rekreativt område, som alle får gavn af. Ikke bare i Albertslund, men hele Vestegnen. Samtidig vil bakkerne støjdæmpe og dermed bidrage til bedre sundhed for borgerne i 1200 eksisterende boliger. Og så giver Hyldager Bakker mulighed for at bygge 200 nye boliger, så vi kan få nyt liv på den grund, hvor Hyldager Skolen tidligere lå, siger borgmesteren.

En stor del af jorden kommer fra etableringen af letbanen. På den måde er der tale om to store byudviklingsprojekter, der hjælper hinanden.

- Med etableringen af Hyldager Bakker hjælper vi også letbanen på vej. Den jord, som kommer fra byggeprojektet med letbanen langs Ring 3, bliver nemlig kørt til Hyldager Bakker her. Det er på den måde en win-win situation med to udviklingsprojekter, som kommer til at gavne Albertslund i fremtiden, siger Steen Christiansen.

Jorden til Hyldager Bakker kommer udover letbanen mange steder fra - bl.a. også fra Coops byggeri på Læhegnet.

Og alle kan i virkeligheden bidrage med overskydende jord. Ønsker man at komme af med jord eller læse om kriterierne for jordleverancer, kan man gå ind på www.albertslund.dk/hbjord

Hyldager Bakker forventes færdig i 2023. Men inden da vil dele af bakkelandskabet kunne benyttes - og etableringen af nye boliger begynde.

Man kan følge med i processen på www.hyldager.albertslund.dk.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?