16. september 2019
Der er nu etableret fægteklubber i Albertslund, Glostrup, Rødovre og Taastrup - og de mødes lørdag til det første Vestegnsmesterskab. Foto: Mik
Der er nu etableret fægteklubber i Albertslund, Glostrup, Rødovre og Taastrup - og de mødes lørdag til det første Vestegnsmesterskab. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første Vestegnsmesterskab i fægtning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første Vestegnsmesterskab i fægtning
Vestegnen - 17. juni 2016 kl. 15:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Spredt fægtning er næppe det rette udtryk at bruge om Dansk Fægteforbunds indsats for hjælpe lokale kræfter i gang med at etablere nye fægteklubber. Alene på Vestegnen er antallet af fægteklubber siden 2014 gået fra nul til fire.

Klubberne ligger i Albertslund, Glostrup, Rødovre og Taastrup, men de tiltrækker også medlemmer fra nabokommuner der ikke er så heldige at have deres egen fægteklub. Alle fire klubber har fra start satset på den på verdensplan mest udbredte af de tre discipliner inden for fægtesporten, nemlig kårdefægtning.

De korte afstande og det ensartede valg af fokus er et godt udgangspunkt for samarbejde mellem klubberne, hvor udøverne blandt andet har mulighed for nogle gange at træne i en naboklub og dermed møde nye modstandere. Klubbestyrelserne udveksler også erfaringer og ideer.

Den foreløbige kulmination på opblomstringen af et fægtemiljø på Vestegnen finder sted lørdag den 18. juni, når klubbernes fægtere dyster ved det første Vestegnsmesterskab. Albertslund Fægteklub er vært for begivenheden, som finder sted i Herstedvester Skoles idrætssal i tidsrummet kl. 10-13.

Ud over at se klubbernes fægtere dyste, kan interesserede også selv få lov at prøve.