1. april 2020
Brøndbys fans bruger mange timer på de flotte tifoer. Her er det til kampen på Brøndby Stadion mod FCK den 4. november 2018. Foto: Lars Rønbøg
gallery icon

Se billedserie

Brøndbys fans bruger mange timer på de flotte tifoer. Her er det til kampen på Brøndby Stadion mod FCK den 4. november 2018. Foto: Lars Rønbøg
Foto: Lars Ronbog/FrontzoneSport via Getty Images
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flotte fotos: Fodbold og følelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flotte fotos: Fodbold og følelser
Vestegnen - 18. januar 2020 kl. 15:34
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skal abstinenserne dulmes, inden bolden igen ruller på Brøndby Stadion, så er et af midlerne en ny fotobog.

Fotobogen "Liga" er blevet kaldt et pragtværk. Og der er mange timers fordybelse i bogen, for enhver fodboldfan, der i denne tid savner turen til stadion og Superliga-fodbold.

Bag "Liga" står den tidligere kommunikationschef i Brøndby IF, Mikkel Davidsen, og fotografen Lars Rønbøg.

Bogen fortæller i tekst og foto, hvad den danske Superliga rummer - på en ny og kunstnerisk måde.

Der er dramatik, jubel og skuffelse, fysik og følelser. Det er ganske enkelt en fremragende kalejdoskopisk gennemgang af sæsonen 2018-2019 og efteråret 2019. Og er man fra Vestegnen, så er der rigeligt med oplevelser...

Bogen indeholder naturligvis mange billeder fra banen, men der er mere end det. Bogen tegner også et fornemt portræt af de mennesker, som er en del af en Superliga-kamp - fans, frivillige, folk i pølseboden og mange, mange flere. Bogen kommer også bag om Superliga-klubberne - der er fx fotos fra det møde, hvor træner Niels Frederiksen underskriver sin kontrakt med Brøndby

Det er en bog i høj kvalitet, der inviterer til fordybelse. De to "bagmænd" har skabt bogen, fordi de mener, at Superligaen kan noget, som ikke ret meget andet kan herhjemme - nemlig at samle folk. På tværs af tilhørsforhold. På tværs af alder.

"Superligaen er nærhed, lokal identitet og drama. Superligaen er glæde, sorg, frustration og lidenskab. Superligaen er stadionpølser, duften af græs og kolde fadøl. Superligaen er fællesskab, nære venskaber og familiehygge", som det udtrykkes i bogens forord.

- Superligaen er med til at samle os, når andet i samfundet truer med at skille os ad. Og trods uenighed om klubtilhørsforhold, VAR og startopstillinger er mange af os enige om én ting: Superligaen vækker noget i os, som ikke ret meget andet formår, siger Mikkel Davidsen.

Og af samme årsag har han en klar holdning til Superligaen, som han har fulgt tæt, blandt andet i tiden i Brøndby IF.

- Superligaen fortjener at blive talt op, ikke ned.

Bogen har i sit udgangspunkt et grønt omslag. Bogen fås dog også med klubomslag fra en række danske klubber - og her er Brøndby naturligvis repræsenteret.

Og så tilbage til Superliga-abstinenserne. Brøndby spiller på udebane i de to første kampe her til foråret. Første gang der er bold på Brøndby Stadion, er søndag den 1. marts.