23. oktober 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere tog og mere fart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere tog og mere fart
Vestegnen - 08. juli 2019 kl. 13:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Naboerne til den nye jernbane mellem København og Ringsted, der går gennem Hvidovre, Brøndby, Vallensbæk, Ishøj, Greve og Solrød, vil fra i dag opleve, at der kører flere tog på banen, og at farten sættes op.

Trafikken udvides nemlig når DSB indsætter et lyntog på strækningen. Samtidig sættes hastigheden op. Banedanmark har fået Trafikstyrelsens godkendelse på en teknisk løsning, som gør det muligt at køre flere tog på strækningen ad gangen.

Det nye system giver samtidig mulighed for at øge hastigheden fra de nuværende 120 kilometer i timen og op til 180 kilometer i timen, hvilket giver mere robusthed i forhold til køreplanen.

- Det er glædeligt, at der nu kan køre flere tog på banen, og at hastigheden kan sættes op. Den nye bane giver en bedre trafikafvikling ind og ud af København, og der vil løbende være gevinster for passagererne i form af flere tog, siger projektdirektør Jette Aagaard fra Banedanmark.

Det nye automatiske overvågningssystem, som træder i kraft fra den 8. juli, giver information om togenes placering på strækningen, og derfor kan Banedanmark lukke flere tog ind på den nye bane.

Den nye bane blev indviet den 31. maj 2019, og den 1. juni begyndte regionaltoget mellem København og Nykøbing F. at køre på den nye højhastighedsstrækning mellem København og Ringsted over Køge. Indtil nu har det været med timedrift i begge retninger med et manuelt driftssystem, som kun har tilladt kørsel med ét tog på strækningen ad gangen i hver retning.

Ved køreplanskiftet i december kommer der yderligere togafgange til. Her vil passagererne opleve rejsetidsbesparelser på strækningen, da banen indgår i den samlede planlægning på jernbanenettet for det nye køreplansår.