18. januar 2020
Carmen slog publikumsrekord og var den mest besøgte forestilling, siden den blev opført sidste gang i Opera Hedeland i 2007. Foto: Mikal Schlosser
Carmen slog publikumsrekord og var den mest besøgte forestilling, siden den blev opført sidste gang i Opera Hedeland i 2007. Foto: Mikal Schlosser
Foto: Mikal Schlosser
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere publikumsrekorder i Opera Hedeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere publikumsrekorder i Opera Hedeland
Vestegnen - 11. september 2019 kl. 17:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Opera Hedeland i august opførte Carmen, var det med en udsolgt premiere og i det hele taget et salg, der overgik de seneste 10 års forestillinger i amfiteatret. Successen skaber glæde hos operaens ledelse, som nu kan se frem til endnu en rekord. Forsalget til næste års opførelse af Verdis Rigoletto har nemlig overhalet forsalget til Carmen.

- Når man arbejder så hårdt på at skabe en god oplevelse, som holdet bag Opera Hedeland gør, er det helt fantastisk, at så mange vælger at bruge en aften hos os. Vi er meget taknemmelige for, at folk forstår og værdsætter den særlige stemning, vi skaber, og som de jo også selv er medskabere af, siger stedets operachef, Claus Lynge.

Ifølge operachefen kommer publikum ikke kun til Opera Hedeland for at se kendte og populære titler. Mange kommer igen år efter år, fordi de kan lide naturen, scenen og stemningen og ved, at kvaliteten er høj, også selvom de ikke kender titlen.

- Mere end 9 ud af 10 publikummer, der overværede Carmen i Opera Hedeland i august 2019, overvejer, ifølge vores seneste publikumsundersøgelse at besøge os igen næste år. Mange peger på helhedsoplevelsen og det, at de både kan spise og nyde natur og opera i ét som årsag, siger Claus Lynge.

Mens der er mange stamgæster - 40 procent af publikum har overværet mere end fem forestillinger - har det dog også været en opgave for Opera Hedeland at udvide publikum. Det er blandt andet sket gennem nye markedsføringskanaler og et samarbejde med bl.a. Ældresagen.

- Vi kan se på vores måling, at andelen af førstegangsbesøgende er steget, hvilket vi er glade for. Samtidig kommer der også lidt flere unge. Det kommer bland andet via særlige rabatter og et samarbejde med Ældresagen, som sælger familiepakker, hvor de ældre kan tage børn og børnebørn med i operaen, siger Claus Lynge.

En yderligere tilføjelse er, at Opera Hedeland i år lavede en særlig mini-Carmen, som blev vist for 3000 skolebørn fra Roskilde, Greve og Høje Taastrup.