27. september 2020
Antallet af alvorligt kvæstede i forbindelse med trafikuheld på Vestegnen er steget markant fra 2018 til 2019. Foto: Presse-fotos.dk
Antallet af alvorligt kvæstede i forbindelse med trafikuheld på Vestegnen er steget markant fra 2018 til 2019. Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere alvorligt kvæstede i trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere alvorligt kvæstede i trafikken
Vestegnen - 04. august 2020 kl. 06:55
Af Peter Erlitz

Det er blevet farligere at færdes i trafikken på Vestegnen. Antallet af alvorligt kvæstede er steget markant fra 2018 til 2019.

Der er store spring mellem de enkelte kommuner, men ser man på de otte Vestegns-kommuner som helhed - defineret som Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk - så er der sket en stigning på 24 procent fra 2018 til 2019 i antallet af tilskadekomne ved trafikuheld.

Det er alene antallet af alvorligt tilskadekomne, der er steget - det er til gengæld markant, fremgår det af nye tal fra Danmarks Statistik.

På Vestegnen var der i 2018 65 alvorligt tilskadekomne i forbindelse med trafikuheld, og det tal steg til 89 i 2019. Tallet er gået markant op i Albertslund og Hvidovre. I Albertslund var der i 2018 blot én person med alvorlig tilskadekomst - det tal steg til 12 i 2019. Og i Hvidovre steg antallet af alvorligt tilskadekomne fra ni i 2018 til 22 i 2019.

Antallet af trafikdræbte var i 2019 uændret på seks personer. Mest bemærkelsesværdigt er det, at Brøndby tegner sig for halvdelen.

Antallet af lettere tilskadekomne ved trafikuheld på Vestegnen var uændret på 27 personer.

Store udsving

Tallene viser, at der kan være store udsving fra kommune til kommune - samlet for Vestegnen er der dog en alvorlig tendens.

De tal, som Danmarks Statistik registrerer, er dog ikke fyldestgørende.

Statistikken omfatter kun de personskader, der er kommet til politiets kendskab. For at belyse det såkaldte mørketal har Danmarks Statistik siden 1996 gennemført en undersøgelse, hvor data om skadestuebesøg inddrages. Undersøgelsen viser, at det samlede antal personskader ved færdselsuheld er langt større end det antal, der registreres af politiet. Dækningsgraden vedrørende dræbte er dog næsten 100 procent.

Når trafikuheld registreres, kan personerne være uskadte, lettere tilskadekomne eller alvorligt tilskadekomne.

Personer kan godt være uskadte, hvis de har mindre hudafskrabninger, små snitsår eller små "blå mærker".

Omvendt er alvorlig tilskadekomst fx læsioner, knoglebrud, kraniebrud og lignende. Og det er altså denne type trafikuheld, det går i den forkerte retning med på Vestegnen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?