23. oktober 2019
Der bliver sat køer ud i Vallensbæk Mose for at hjælpe med naturplejen.
Der bliver sat køer ud i Vallensbæk Mose for at hjælpe med naturplejen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Firbenede græsslåmaskiner: Køer skal hjælpe med naturpleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Firbenede græsslåmaskiner: Køer skal hjælpe med naturpleje
Vestegnen - 17. april 2019 kl. 15:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring et halvt hundrede stykker kvæg skal hjælpe med at afgræsse arealerne i Vallensbæk Mose - og de første er allerede sat ud.

I løbet af de næste uger bliver der sat omkring 50 stykker kvæg ud i Vallensbæk Mose. Det er en bæredygtig måde at pleje naturen på, fortæller Lars Olofsson fra firmaet Rent a Cow, der leverer køerne.

- Tidligere var der højt græs - så var det kun ræven, der kunne liste rundt. Fremover kan køerne holde græsset nede, og med tiden vil det blive til en slags eng, hvor andefugle kan lande. Køerne træder også nogle gode spor, og i hullerne kan larver udklækkes, så der kommer insekter. På den måde kommer der en større diversitet i området, fortæller Lars Olofsson.

De første otte af de firbenede græsslåmaskiner er ankommet fra Sydsjælland, og flere følger efter. I alt kommer der til at være omkring 50 stykker kvæg gående i foldene i Vallensbæk Mose.

Køerne er blandt andet af racerne Aberdeen Angus og Galloway. Det er kødkvæg, ikke malkekvæg, fortæller Lars Olofsson.

- Til efteråret bliver de slagtet, og så vil det være muligt at købe kød fra kvæg, der har gået i ens eget lokalområde, siger han.