7. maj 2021
I weekenden kulminerer Affaldsindsamlingen med mere end 2.200 lokale indsamlinger, blandt andet på Vestegnen. Foto: Ditte Valente
I weekenden kulminerer Affaldsindsamlingen med mere end 2.200 lokale indsamlinger, blandt andet på Vestegnen. Foto: Ditte Valente
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Find en indsamling og tag ud med handsker og sæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Find en indsamling og tag ud med handsker og sæk
Vestegnen - 16. april 2021 kl. 14:39

Siden mandag har børn fra skoler og daginstitutioner i hele landet været på jagt efter pizzabakker, kaffekrus, og hvad der ellers ligger af henkastet skrald. I weekenden giver de så stafetten videre.

Lørdag og søndag er det nemlig de voksnes tur til at rydde op i naturen og i de danske byer i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling. Her bliver der afholdt mere end 2.200 lokale indsamlinger, deriblandt mange på Vestegnen. Antallet er det højeste nogensinde.

Det er blandt andet foreninger, virksomheder og privatpersoner, der har oprettet de mange arrangementer. Særligt blandt sidstnævnte er antallet skudt i vejret. I år har flere end 1.400 private borgere valgt at arrangere en affaldsindsamling - over tre gange så mange som i de foregående år.

- Vi oplever en enorm interesse for Affaldsindsamlingen i år - ikke mindst fra helt almindelige borgere, der ønsker at give naturen og lokalområdet en kærlig hånd, og som derfor inviterer familien, vennerne eller naboerne med ud at samle skrald. Det er vi utroligt glade for, og vi glæder os til at mærke det fantastiske engagement, vi hvert år oplever, når danskerne går sammen om at gøre en forskel for naturen, siger Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Til vands, til lands og på cykel

Igen i år møder Affaldsindsamlingen også stor opbakning fra en lang række virksomheder og foreninger, der vil være med til at luge ud i alt det affald, der ligger og flyder.

Traditionen tro spænder feltet bredt. På årets indsamling deltager alt lige fra spejderklubber og borgerforeninger til autocampister og landmænd.

Og der bliver ikke kun samlet til lands. Flere steder langs de danske kyster hopper sportsdykkere i havet for at fjerne skrald fra havbunden, mens der på flere søer bliver fisket efter affald fra kano og kajak. Andre foretrækker at klare indsamlingen fra den tohjulede, og kombinerer derfor skraldejagten med en cykeltur.

Godt halvdelen af de mange indsamlinger er offentlige og kan findes på: affaldsindsamlingen.dk/find-indsamling

Fokus på takeaway

Når de mange indsamlere har været i marken, bliver de bedt om at registrere deres "fangst". Hvert år laver Danmarks Naturfredningsforening en opgørelse over, hvor mange kilo affald og hvor mange dåser der er blevet samlet på Affaldsindsamlingen.

Som noget nyt bliver de frivillige indsamlere også bedt om at tælle burgerpapir, kaffekopper, og hvad de ellers finder af emballage fra takeaway.

På årets Affaldsindsamling sætter Danmarks Naturfredningsforening nemlig fokus på alt det takeaway-affald, der bliver smidt på gaden og i naturen - en affaldstype, som foreningen forventer at finde særligt meget af efter et år med corona, hvor takeaway-salget er vokset, og hvor danskerne samtidig har brugt naturen mere.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?