20. september 2020
En 35-årig mand har fået beslaglagt sin bil efter at have kørt ræs på Stramholmen i Hvidovre. Foto: Kim Matthai Leland
En 35-årig mand har fået beslaglagt sin bil efter at have kørt ræs på Stramholmen i Hvidovre. Foto: Kim Matthai Leland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fik beslaglagt bilen: Kørte ræs med 145 km/t

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fik beslaglagt bilen: Kørte ræs med 145 km/t
Opdateret 10. december 2019 kl. 09:59
Vestegnen - 09. december 2019 kl. 18:09
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 35-årig mand har fået beslaglagt sin bil, efter han en oktobernat kørte ræs på Stamholmen i Hvidovre. Nu skal anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi tage stilling til en mulig straffesag mod manden.

Vi skal tilbage til en lørdag nat i oktober i industriområdet på Avedøre Holme i Hvidovre. På Stamholmen er der en hastighedsgrænse på 60 kilometer i timen, ligesom der er mange udkørsler, sideveje og cykelstier.

Mange motorinteresserede personer og parkerede biler var forsamlet - og færdselsbetjente fra Vestegnens Politi var yderst opmærksomme på "begivenheden".

Det havde konsekvenser for en 35-årig mand, der blev sigtet for kap- og væddeløbskørsel med 145 kilometer i timen - altså mere end dobbelt så hurtigt som den højest tilladte hastighed.

Vestegnens Politi vurderede, at der var tale om en så grov forseelse - ud fra de samlede omstændigheder - at den 35-åriges bil skulle beslaglægges. Det bad man så Retten i Glostrup om at vurdere, og tirsdag den 3. december besluttede en dommer, at betingelserne for en beslaglæggelse var opfyldt. Derefter tog Vestegnens Politi ud og hentede den 35-åriges bil.

Lige nu er den 35-årige mand "kun" sigtet i sagen. Anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi er i gang med at vurdere, om manden skal tiltales, og hvad tiltalen skal lyde på. Der vil dog efter alt at dømme blive tale om er retsligt efterspil for den 35-årige mand, og her vil der også blive taget endelig stilling til beslaglæggelsen af bilen. Sagen kan, afhængig af forløbet, ende med konfiskation af bilen, frakendelse af kørekortet og en fængselsstraf.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?