21. september 2019
Brøndby IF?s fodboldkvinder blev hædret.
gallery icon

Se billedserie

Brøndby IF?s fodboldkvinder blev hædret.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fest og farver: Idrætsfolk og frivillige hyldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fest og farver: Idrætsfolk og frivillige hyldet
Vestegnen - 25. marts 2019 kl. 11:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den røde løber var rullet ud, da Brøndbys frivillige fra sociale og folkeoplysende foreninger ankom til årets foreningsfest i Michael Laudrup Loungen på Brøndby Stadion fredag aften. Cirka 560 repræsentanter og frivillige fra Brøndbys foreninger var inviteret til en festlig aften med underholdning, mad og prisuddeling.

Borgmester Kent Magelund bød velkommen til fejringen.

- I er med til at skabe aktiviteter, der gør en forskel for vores borgere, både i forhold glæde, sundhed og mentalt velvære. I har en stor del af æren for, at vi har et levende lokalsamfund, hvor der er respekt og forståelse for vores medmennesker, og at alle i Brøndby oplever et fællesskab, som gør os stolte af at bo i Brøndby, sagde borgmesteren blandt andet i sin tale.

I løbet af aftenen lyttede tilhørerne til en veloplagt Brøndby Musical, der optrådte med numre fra deres forestilling Fame og til Joakim Lind Tranberg, der vakte stor glæde blandt publikum med sine Seebach-sange.

Et helt særligt indslag var dog den store fællessang særligt komponeret til netop Brøndbys frivillige af den folkekære Sigurd Barrett - man skulle næsten tro, taget ville lette, da festens mange hovedpersoner - alle de frivillige - sang med på omkvædet: »Alle frivillige i Brøndby, uden jer gik alt i stå! Kære frivillige i Brøndby, gid I længe leve må!«

Foreningsfesten så dagens lys i 2017 og er siden da en tilbagevendende årlig begivenhed, der sætter fokus på Brøndbys sociale og folkeoplysende foreninger og det store frivillige arbejde, der ydes her. Udover repræsentanter fra relevante foreninger deltager også repræsentanter fra seniorrådet, handicaprådet, folkeoplysningsudvalget, kommunalbestyrelsen og borgmesteren.

Årets prismodtagere
De første der blev klappet på scenen var de bedste idrætspræstationer i Brøndby i løbet af 2018.

Prisen som Årets Idrætsleder 2018 gik til Jan Borre fra Brøndbyernes Idrætsforening for sit arbejde med at få kvindefodbold udbredt og anerkendt, og for sin kamp for at forbedre vilkårene for kvindelige fodboldspillere.

Årets Initiativ 2018 gik til Jørgen Sørensen og Claus Hartmann Lund fra Brøndby Judo Klub for deres tilbud »Judo4all«, som er et tilbud for dem som har fysiske og mentale udfordringer i dagligdagen. Det være sig Downs, blinde, ADHD, samt dem med handicaps. Judo4all er skabt i samarbejde med Dansk Judo og Parasport Danmark og er det eneste af sin art i Danmark.

Lene Høck Thomsen fra Brøndby Håndbold Klub blev kåret som Årets Ungdomsleder 2018 for sit 20-årige virke i klubben, hvor hun har gået forrest i arbejdet med at skabe en attraktiv håndboldklub for børn og unge.

Kulturprisen 2018 gik til Kim Christiansen, som er formand for Brøndby Jazzklub, og som gennem sit mangeårige virke i klubben haft en stor rolle i klubbens udvikling.

Kim Hagestrup Andersen fik Frivilligprisen 2018 for sin frivillige indsats mange forskellige steder i Brøndby, blandt andet som frivillig i Foreningen af KOL-patienter og andre lungesyge og i deres KOL-kor.

Årets idrætspræstationer
Udover de fem priser blev også årets idrætspræstationer i 2018 i Brøndby fremhævet.

Disse udøvere blev klappet på scenen og borgmester Kent Magelund uddelte en erindringsgave fra Brøndby Kommune:

- Brøndbyernes IF's kvindefodboldhold vandt polakturneringen i 2018.

- Brøndby Volleyball Klubs kvindehold vandt både DM 2018 og Landspokalmesterskabet i 2018.

- Freja Hansen fra Brøndby Kajakklub vandt i 2018 guld til DM i Havkajak Teknik og Rul i disciplinen Intro - Teknik.

- Gertie Jensen fra Brøndby Triathlon Club vandt guld ved DM 2018 i sprint og klassisk.

- Arne Bech fra Brøndby Triathlon Club vandt guld ved DM 2018 i sprint og klassisk.

- Thomas Rosenmejer fra Brøndby Strand Tennisklub vandt Danmarksmesterskabet i tennis i +50 rækken udendørs i 2018.

- Louise Pedersen fra Svømmeklubben Vest vandt guld i 50 m Rygcrawl, 100 m Rygcrawl, 200 m Rygcrawl og 400 m fri ved Parasports DM 2018.

- Lene Olsen fra Svømmeklubben Vest blev danmarksmester i den fri holdkap ved Parasports DM 2018.

- Svend Vohlert fra Brøndby Judo Klub vandt guld i 90 kg master klasse ved Nordisk Mesterskab 2018.

- Emanuel Kocher fra Brøndby Judo klub vandt sølv i +100 kg master klasse ved Nordisk Mesterskab 2018.