11. juli 2020
Vestegnens Politi rykkede massivt ud i forbindelse med knivstikkeriet.
gallery icon

Se billedserie

Vestegnens Politi rykkede massivt ud i forbindelse med knivstikkeriet.
Foto: Brand-Ishoj.dk/Michael Rosengaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem knivstik i vrede og jalousi: 20-årig skal i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem knivstik i vrede og jalousi: 20-årig skal i fængsel
Vestegnen - 16. oktober 2019 kl. 19:23
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 20-årig mand skal to år og tre måneder i fængsel, efter han en aften i juli stak en 29-årig mand fem gange med en springkniv i Ishøj.

Det har Retten i Glostrup onsdag bestemt.

Den 20-årige mand erkendte under retsmødet knivstikkeriet, og han modtog dommen.

Knivstikkeriet var meget alvorligt og farligt. Den 29-årige blev ramt fem gange i henholdsvis ryggen, hoften, ballen og låret, og han var potentielt i livsfare, hvis ikke han havde fået umiddelbar behandling. Den 20-årige og den 29-årige kendte ikke hinanden i forvejen, og havde intet udestående af nogen art.

Brand-Ishoj.dk/Michael Rosengaard

Sparket ned og stukket

Det voldsomme knivstikkeri fandt sted en sen aften i juli ved en boligbebyggelse på Gildbrostien i Ishøj. Den 20-årige mand var, medbringende en kniv, gået over til sin ex-kæreste, fordi han havde en mistanke om, at hun så en anden mand. Hun var dog ikke hjemme.

I området fik han imidlertid øje på ex-kæresten, der gik sammen med den 29-årige mand. Det gjorde ham vred og rasende - han betragtede det som utroskab. Han gik hen imod dem, og efter en kort ordveksling tog han springkniven frem. Den 29-årige løb, og den 20-årige løb efter ham. I retten forklarede den 20-årige, at han sparkede den 29-årige ned, og efterfølgende stak ham fem gange, indtil hans ex-kæreste skubbede ham væk. Også ex-kærestens mor kom til og skældte ham ud.

Det slog klik

Den 20-årige forklarede i retten, at han var meget ophidset over at se ex-kæresten sammen med en anden mand, og at det slog klik for ham. Efter knivstikkeriet forsvandt den 20-årige mod Ishøj Strand, blandt andet for at gemme sig for politiet, og skaffe sig af med kniv og tøj. Han forklarede i retten, at han havde smidt kniven i en kloak, og at han havde brændt tøjet.

Den 29-årige blev stukket, mens han skrigende lå på jorden, og han mistede en del blod. Der blev tilkaldt ambulance og politi, og den 29-årige blev kørt til akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital og senere overført til Rigshospitalets traumecenter.

Vestegnens Politi satte en efterforskning i gang, og den pegede ret hurtigt mod den 20-årige, som også blev efterlyst offentligt. Han blev anholdt i slutningen af august og har siddet varetægtsfængslet siden.

Det var alvorligt

Dommen lød altså på to år og tre måneders fængsel. Retten lagde vægt på knivstikkeriets alvorlige karakter, og at den 20-årige tidligere er blevet dømt for personfarlig kriminalitet, begge gange i Albertslund, hvor han var med til to røverier og et tilfælde af frihedsberøvelse.

Den 20-årige blev også dømt til at betale både sagens omkostninger og en erstatning til ofret på godt 26.000 kroner.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?