22. oktober 2018
Brøndbys anfører Eva Bang i gang med en hævning. Foto: Flemming Patulski Nielsen
Brøndbys anfører Eva Bang i gang med en hævning. Foto: Flemming Patulski Nielsen
Foto: Flemming Patulski Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fantastisk kamp trods nederlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fantastisk kamp trods nederlag
Vestegnen - 13. november 2017 kl. 09:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag spillede Brøndby Volleyball Klubs kvindehold mod de svenske mestre fra Engelholm. Kampen var en del af Øresundsligaen, som er en turnering mellem tre svenske og tre danske topklubber i Øresundsregionen.

Det blev et brag af en kamp, som bød på noget af alt det, som er hele grundlaget for turneringen. Højt niveau, gode dueller, stor spænding og fantastisk seværdigt volleyball. Netop det de seks klubber søgte mere af da turneringen blev dannet.

Brøndby kom bedst fra start og fik en føring på 14-9, hvor Engelholm med en god serv fik sat ekstra pres på hjemmeholdet, som først vandt serven tilbage ved 15-14. Herefter bølgede spillet frem og tilbage i et utroligt tempo med masser af godt forsvar fra begge holds side, hvor Brøndbys canadiske libero Asli Ersózoglu for alvor viste sit høje niveau, som hun holdt gennem hele kampen. Brøndbys stjerneangriber, Trine Kjelstrup vandt det ene angreb efter det andet og scorede således otte point alene i dette sæt, men lige lidt hjalp det, da Engelholm ligeledes havde angribere der kunne matche det høje niveau og især deres amerikanere havde et utroligt højt niveau. I de mange dueller var det ofte de små marginaler der gjorde udslaget og her var Engelholm dem, der trak det længste strå og tog sættet med 25-22.

Andet sæt startede også lige, men i Trine Kjelstrups serv skabte Brøndby et hul til 10-4, men Engelholm indhentede det tabte kort efter og stillingen blev 10-10. Brøndby fik igen skabt et hul til 19-14, blandt andet i kraft af solidt forsvarsarbejde og tre vinderbolde af Alina Sode. Engelholm arbejdede sig igen ind på Brøndby, men føringen holdt og Brøndby tog sættet med 25-23.

Tredje sæt blev en gyser, efter Brøndby det meste af sættet havde haft en lille føring, som nåede sit højeste ved 20-16. Herfra lykkedes det kun Brøndby at score et enkelt point i hver rotation, mens Engelholm havde held til af og til at sætte et ekstra point på kontoen. Brøndby fik sætbold ved 24-22, men Engelholm scorede tre point i træk og det var så deres tur til at have sætbold ved 25-24. Yderligere tre sætbolde fik de og på den sidste ved 28-27, slog en af de svenske angribere i netkanten på egen side, hvorefter bolden røg ud af banen. Desværre mente dommeren, måske som den eneste i hallen, at bolden var berørt af Brøndbys blokade og dermed blev pointet dømt til Engelholm, der dermed vandt sættet 29-27.

I fjerde sæt fulgte Brøndby trop indtil 14-14, men herefter faldt Brøndbys effektivitet en del og Engelholm fik lidt for let det sidste sæt med 25-18.

Til trods for den lidt matte afslutning, var kampen en fantastisk oplevelse, som Brøndbys anfører og hæver Eva Bang havde stor andel i, og som belønning for den gode udnyttelse af sine angribere, nogle spektakulære pointgivende lobs samt godt forsvar blev hun tildelt TimeGruppen prisen som bedste spiller.

Kun to dage efter skulle Brøndby lørdag i kamp mod Team Køge i volleyligaen. I denne kamp levede Brøndby slet ikke op til det høje niveau der var blevet præsteret to dage før. Men det blev alligevel til en arbejdssejr på 3-1. Som altid sørgede Trine Kjelstrup for at vinde mange bolde ved nettet og Megan Rosenlund og Mette Breuning sørgede med gode server for at skabe luft og Brøndby tog første sæt med 25-15.

I andet sæt sørgede Team Køge med god fight og et højt servepres, som rystede Brøndbys modtagning en del, at bringe sig på en 15-8 føring. Tajma Muharemovic, Brøndbys kun 15-årige hævertalent, som var startet på banen, var fuldstændig uden mulighed for at kunne arbejde med de dårlige modtagninger, men alligevel blev det ved stillingen 5-10 besluttet at sætte holdets sikre kort, Eva Bang på banen igen og det skulle vise sig at være en givtig beslutning, idet hun da det var hendes tid til at serve. gjorde det så effektivt, at Brøndby vandt ni point i træk til stillingen 17-15. En præstation der var med til for anden gang i ugen at blive kåret som kampens spiller og dermed modtage gave fra Grey Matter. Momentum blev fastholdt og Brøndby tog sættet 25-23.

Team Køge lod sig ikke slå ud og i tredje sæt holdt de skruen i vandet gennem hele sættet, som de vandt med 25-22 og det blev et wakeup call for Brøndby, som virkede langt mere målrettede i fjerde sæt. I Trine Kjelstrup serv blev der skabt en føring på 11-4 og den føring holdt frem til kampens slutning ved 25-17. Brøndby er med sejren stadig det eneste ubesejrede hold i volleyligaen.

Der bliver ikke tid til en længere pause for de travle volleypiger. Allerede tirsdag den 14. november, drager holdet til Svedala i Sverige, hvor der skal udkæmpes endnu et slag i Øresundsligaen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk