20. januar 2019
Maskinpistolen lå i en guitartaske.
gallery icon

Se billedserie

Maskinpistolen lå i en guitartaske.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fandt skarpladt maskinpistol i guitartaske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fandt skarpladt maskinpistol i guitartaske
Opdateret 31. juli 2018 kl. 17:39
Vestegnen - 31. juli 2018 kl. 17:09
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vestegnens Politi og Særlig Efterforskning Øst har mandag aften fundet en skarpladt maskinpistol skjult i en guitartaske under nogle blade på Vestvolden ved Rødovre Parkvej, tæt på motorvejen.

Maskinpistolen blev fundet, efter en borger havde hørt »knald« i området nogle dage forinden.

Da vedkommende havde tænkt over det, blev politiet kontaktet mandag og efter gennemsøgning i området med politihunde, dukkede en skarpladt maskinpistol op med fire magasiner - det ene ladt med 12 skud.

Fundet efterforskes nu af Særlig Efterforskning Øst (SEØ), som er en efterforskningsenhed, der bekæmper kompleks og organiseret kriminalitet i Østdanmark.

Efterforskningsleder Espen Godiksen fra Særlig Efterforskning Øst fortæller, at man ikke ved, hvor længe det farlige våben har ligget på stedet. Der kan også være tale om, at det er flyttet rundt i samme område.

- Nu skal vi undersøge, om maskinpistolen har været anvendt tidligere i forbindelse med kriminalitet, og vi skal have undersøgt våbnet for fingeraftryk og DNA, siger Espen Godiksen.

Han vil ikke på nuværende tidspunkt komme med et bud på, hvad det potentielt farlige våben har været eller skulle bruges til.

- Det er ikke alle, der er i stand til at skaffe et sådant våben, siger han dog.

Espen Godiksen roser den årvågne borger.

- Borgeren synes disse »knald« lyder underlige, og tænker over det nogle dage. Så beslutter vedkommende sig for at kontakte politiet, og det er rigtig godt. Borgerens henvendelse kombineret med godt politiarbejde gør, at vi finder våbnet, fremhæver Espen Godiksen. Han fortæller også, at guitartasken med våbnet ikke lå særlig godt skjult.

Nu efterlyser politiet andre vidner, som måtte have set eller hørt noget i området, og det behøver ikke nødvendigvis være inden for de seneste dage:

- Selv små oplysninger fra borgerne kan være betydningsfulde for politiet, og vi tager fundet ganske alvorligt og håber, den videre efterforskning fører til identifikation af den eller de personer, som har skjult våbnet i området. Har nogen set eller hørt noget mistænkeligt på Vestvolden nær motorvejen inden for de seneste dage, så hører vi meget gerne om det. Det gør vi også, hvis nogen i øvrigt har viden om maskinpistolen eller guitartasken, siger efterforskningsleder Espen Godiksen, Særlig Efterforskning Øst.

Vidner kan kontakte Vestegnens Politi på telefon 43861448 døgnet rundt.

Efterforskningslederen tilføjer, at der er tale om et farligt våben, og glæder sig over, at det nu er fjernet fra gaden.

Findestedet ligger tæt på Motorring 3 til den ene side, og stien på Vestvolden på den anden side. Så har nogen lagt mærke til en person med en guitartaske i nødsporet på motorvejen, eller på stien på Vestegnen, så vil politiet gerne vide det.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk