19. februar 2020
Retten i Glostrup har dømt en familiefar for flere røverier mod den samme Aldi-butik i Brøndby. Foto: Bjørn Armbjørn
Retten i Glostrup har dømt en familiefar for flere røverier mod den samme Aldi-butik i Brøndby. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Familiefar dømt for fem røverier i samme Aldi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familiefar dømt for fem røverier i samme Aldi
Opdateret 23. august 2019 kl. 15:45
Vestegnen - 23. august 2019 kl. 15:35
Af af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En hidtil ustraffet familiefar er blevet dømt for at have begået fem røverier og et røveriforsøg mod den samme Aldi-forretning på Turpinssvinget i Brøndby. Sagen er blevet behandlet som en tilståelsessag ved Retten i Glostrup.

Manden begik de fem røverier i juli 2017, august 2017, december 2017, september 2018 og det seneste den 24. januar 2019. Røveriforsøget foregik i september 2018. For det er han idømt to et halvt års ubetinget fængsel.

Alle røverierne er foregået ved samme fremgangsmåde, fortæller anklagerfuldmægtig ved Vestegnens Politi Søren Yde Halse.

- Manden har henvendt sig i kassen, og fordi han er maskeret og højtråbende, har ekspedienterne udleveret pengene. Han har desuden haft en kniv med ved alle episoderne. Derefter har han forladt butikken og smidt sit tøj i umiddelbar nærhed af butikken, forklarer Søren Yde Halse.

Han fortæller, at manden er dansk statsborger, ikke tidligere straffet, og at han vil betegne ham som en almindelig familiefar.

Dermed er det langt fra, hvor man i første omgang søgte efter en gerningsmand til røverierne.

- I den indledende fase var det en anden gerningsmandsprofil, man kiggede efter. Der var tankerne mere på en person misbrugsmiljøet, siger Søren Yde Halse.

Men det var altså en familiefar, der har begået røverierne, og man fandt frem til ham efter det sidste røveri i januar i år, hvor politiet fik hjælp fra en borger.

- En anden handlende tog fat i mandens hue og rev huen af ham. Han stak af, men uden hue på, og det betød, at man fik overvågningsbilleder af ham, siger Søren Yde Halse.

Den 2. april i år efterlyste Vestegnens Politi gerningsmanden, og den 3. april blev manden anholdt af politiet efter henvendelser fra offentligheden.

Ved de fem røverier fik manden i alt 22.698 kroner i udbytte, som han er dømt til at betale tilbage til Aldi, hvilket han erkendte, ligesom han tilstod røverierne og røveriforsøget.