13. august 2020
En 18-årig ung mand er blevet varetægtsfængslet for både røveri og røveriforsøg.
En 18-årig ung mand er blevet varetægtsfængslet for både røveri og røveriforsøg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fængslet: Mistænkt for røveriforsøg mod tilfældig mand og tyveri af hans bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fængslet: Mistænkt for røveriforsøg mod tilfældig mand og tyveri af hans bil
Vestegnen - 11. januar 2020 kl. 06:55
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En angiveligt helt tilfældig og sagesløs mand blev truet med kniv og udsat for røveriforsøg. Derefter tvang gerningsmændene ham til at køre rundt - indtil det kom til en kontrovers, hvor gerningsmændene smed manden ud af bilen, stjal den og kørte videre.

Nu er en 18-årig ung mand fra Vestegnen blevet varetægtsfængslet i foreløbig to uger, mistænkt for - i forening med flere andre gerningsmænd - at have stået bag den alvorlige hændelse. Han nægter at have deltaget i episoden.

Den 18-årige blev varetægtsfængslet i et lukket grundlovsforhør i Retten i Glostrup, og derfor kan de nærmere omstændigheder ikke oplyses.

Ifølge sigtelsen fandt den alvorlige hændelse sted en tidlig morgen mellem jul og nytår. Manden sad i sin bil på en parkeringsplads ved Banestrøget i Høje Taastrup, da flere unge mænd satte sig ind i bilen. De truede med en kniv og gennemsøgte hans lommer, hvor der dog ikke var noget af værdi. Derefter tvang de ham til at køre rundt i området. På et tidspunkt opstod der en kontrovers, og gerningsmændene smed ham ud af bilen, hvorefter de selv kørte videre. Vestegnens Politi fandt efterfølgende bilen, som igen er tilbage hos ejeren.

Dagen inden røveriforsøget begik den 18-årige ifølge sigtelsen, i forening med en anden ung mand, røveri mod en butik på Vallensbæk Station. Ved at true med en kniv, fik gerningsmændene udleveret ikke under 900 kroner i kontanter.

Den 18-årige erkender delvist røveriet.

- Jeg er tilfreds med, at retten har fulgt anklagemyndighedens påstand om varetægtsfængsling. Der er tale om en grov sag og en alvorlig forbrydelse, når man som her forsøger røveri med kniv og stjæler en bil på åben gade på denne måde, siger anklagerfuldmægtig Robert Rafn fra anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?